De Brandweer Kantine Maastricht

vrijdag 8 september 2017

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

Deze week in The Hotspot: een bijzondere locatie De Brandweer Kantine te Maastricht. Met ondernemers Karin in de keuken en Willem achter de bar, de perfecte combinatie!

Allereest, wie zijn jullie en wat doen jullie precies?

Wij zijn Karin en Willem. Vroeger hebben we samengewerkt in Cafe Zondag, Karin in de keuken en ik achter de bar. Hier kwamen we er achter dat we qua smaak veel overeenkomsten hebben. Daar Zondag meer een cafe is met een uitgebreide lunch/hapjeskaart en we beide interesse hadden om nog meer met eten bezig te zijn, besloten we om samen een restaurant te gaan beginnen.

Waarom de naam De Brandweerkantine?

De naam B*kantine lag natuurlijk voor de hand, daar we gevestigd zijn in de oude brandweerkazerne van Maastricht. Het pand is na de verhuizing van de brandweer een tijdje gekraakt geweest en daarna hebben er ateliers in gezeten. Het was dus al langere tijd een plek waar creatief gedacht en gewerkt werd. Wij willen dat graag voortzetten met ons restaurant.a

Wilde je altijd al horeca ondernemer worden?

Ja, dat denk ik wel. Als we vroeger, tijdens de vakanties met m’n ouders, in een hotel verbleven wilde ik niets liever doen dan de hele dag de obers helpen, of de in de keuken assisteren.. En vanaf m’n 17de en tijdens m’n studie heb ik altijd (bij)baantjes in de horeca gehad. Op een gegeven moment kwam ik er dan ook achter dat een eigen horeca zaak het gene was wat ik echt graag wilde.

Welke kansen zie je?

Ik denk dat een restaurant, als de B*kantine, een welkome aanvulling is in een stad als Maastricht. We wijken qua uitstraling sowieso al af van de meeste zaken, door het pand waar we in zitten en de inrichting die we gekozen hebben. Daarnaast het werken met een wisselde dagkaart en gebruik maken van veel groenten, biologische producten en veel aandacht geven aan vegetarische gerechten onderscheid ons ook van de meeste andere restaurants, in Maastricht.

Wat missen we nog in de horecamarkt, volgens jou?

Ik vind dat er nog voldoende plek is voor goede horeca ondernemers, die gewoon doen waar ze goed in zijn. Momenteel zie ik heel snel, heel veel nieuwe zaken openen. Waarvan er velen, in mijn ogen, een conceptje volgen wat het in de markt goed doet. De burger/gin-tonic/koffie/sushi-zaken etc. heb ik inmiddels wel gezien. Maar voor kwaliteit en originaliteit is altijd plek.

Werk je samen met anderen en waarom?

Natuurlijk werken we binnen onze zaak samen en proberen we een hecht team te vormen. En hebben we goed contact met collega ondernemers. Maar echt samenwerken met andere horeca bedrijven doen we niet. We kiezen er juist bewust voor om ons niet aan te sluiten bij restaurant collectieven etc.

Wat zijn jouw favoriet merken/producten?

Pff.. Daar wij vrijwel alles zelf maken vind ik dit een moeilijke vraag.. Onze vlaaien maken we niet zelf maar komen van Bakkerij Hermans, de beste vlaaienbakker van Maastricht! Ook hebben we bewust voor een samenwerking met Brand bier gekozen, omdat we de kwaliteit daarvan goed bij onze zaak vinden passen.

Wat is jouw belangrijkste advies voor startende horeca ondernemers?

Neem de tijd voor het maken van een goed plan. Kijk eerst goed rond en kom er zo achter op welke plek de zaak, die je voor ogen hebt, het best past. Bereid je goed voor op de eerste gesprekken en onderhandelingen met de pandeigenaar, bank en partners waar je mee gaat samenwerken. En vooral: Doe wat je graag wil doen en waar je goed in bent en volg vooral niet anderen!

Wat zou je anders doen met de kennis van nu?

Ik denk, eerlijk gezegd, dat we het niet anders zouden aanpakken..

Meer informatie: www.brandweerkantine.nl

Ben jij ondernemer en pak je het net even iets anders aan dan de rest? Stuur een mailtje naar redactie@horecanieuws.nl en wie weet... sta jij de volgende keer in The Hotspot!

Redactie Horecanieuws

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen