De Scheepskameel Amsterdam

donderdag 28 september 2017

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

Een leuk interview met ondernemers Pieter en Bob van de Scheepskameel te Amsterdam. Een plaats voor jonge en startende foodconcepten! In ‘Scheepskameel’ ligt de focus op goed gastheerschap en goede producten: tafelen in een ontspannen sfeer, voor alle gelegenheden, voor iedereen.

Hoe is de naam Scheepskameel ontstaan?

Het is een knipoog naar het MarineTerrein. De Scheepskameel is in de zeventiende eeuw uitgevonden op het MarineTerrein Amsterdam. Een constructie om grote VOC schepen, bij laag water, naar de haven van Amsterdam te voeren. Een uitvinding die de hele wereld over ging in die tijd.

Wanneer begon je als ondernemer en hoe zagen de begindagen eruit?

Wij, Rijsel, werden benaderd door Bureau MarineTerrein. Wij zagen het pand en waren op slag verliefd op deze locatie. Er moest veel gebeuren want er had nog nooit horeca plaats gevonden in dit pand van Defensie. In de eerste week waren wij enorm zoekende naar een perfect systeem voor deze menukaart en locatie. Inmiddels hebben we routine gevonden en zijn alle avonden, keer op keer, geslaagde avonden.

Wat vond je als ondernemer de grootste uitdaging?

De Duitse wijnkaart. Wij hebben twee jaar intensief onderzoek gedaan naar Duitse wijnen. Wij zelf vinden het enorm interessante wijn uiteraard maar het was de vraag of Amsterdam er klaar voor was. En dat is zo. De wijnen worden enorm goed ontvangen.

Heb je ook iets kunnen leren van andere ondernemers?

Ik heb enorm veel geleerd van Niels Wouters (Goudfazant). Hij heeft mij geleerd wat belangrijk is en vooral ook wat niet.

Wat is je missie en wat zou je graag nog willen bereiken?

Continuïteit nastreven in de Scheepskameel en Rijsel is onze missie. Rijsel heeft al een Bib Gourmand. Met de Scheepskameel zou eventueel ook fantastisch zijn. Beetje geluk mee hebben ook.

Als je advies mag geven aan je 20-jarige zelf, wat zou dat zijn?

Nog eerder begonnen zijn met de educatie van wijn.

Als je dit bedrijf niet zou hebben, wat zou je dan doen?

Wijn importeren.

Welk ondernemersboek moet iedereen lezen?

‘The Subtle Art of Not Giving a F*CK’ Auteur Mark Manson

Welke tip(s) heb jij voor andere horeca ondernemers?

Ik weet echt niet meer dan andere horeca ondernemers. Ik denk niet dat ze op advies van mij zitten te wachten en hun eigen pad terecht kiezen.

Bron afbeeldingen: fotografie Janus van den Eijnden

Meer informatie: www.scheepskameel.nl

Ben jij ondernemer en pak je het net even iets anders aan dan de rest? Stuur een mailtje naar redactie@horecanieuws.nl en wie weet... sta jij de volgende keer in The Hotspot!

Redactie Horecanieuws

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen