Emma & Bart-Jan van Kitchen Republic

dinsdag 13 maart 2018

De opkomst van foodstartups is in volle gang, en die trend gaat hand in hand met de wens van de consument naar eten met meer variatie, smaak en ambacht.

Wie ben je, en omschrijf jouw horeca onderneming eens?

Kitchen Republic is een gedeelde productiekeuken voor 30+ innovatieve food startups. Wij bieden 24/7 een professionele ruimte en apparatuur in Amsterdam West, waardoor deze ondernemers niet zelf de risicovolle investering hoeven maken. Ook ondersteunen wij deze zogenoemde “Indie Food brands” met netwerk, kennis en salesmogelijkheden.

De opkomst van foodstartups is in volle gang, en die trend gaat hand in hand met de wens van de consument naar eten met meer variatie, smaak en ambacht. Onze keuken biedt een springplank naar succesvolle groei.

Kitchen Republic biedt ook ruimte voor events en presentaties tot 80 personen en kookworkshops.

Welke food startups vind jij sterk en waarom?

Natuurlijk hebben we geen voorkeur voor één bepaalde foodstartup!
Wel kunnen we je het geheim vertellen van een succesvolle lokale producent. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat de verpakking er knap uitziet en dat het product heerlijk smaakt…
Een succesvolle producent heeft ook nagedacht over de herkomst van de ingrediënten en hoe het wordt geproduceerd. Is het bijvangst? Hoe is het geplukt? Heeft het goed gegraasd? Wat is de sociale impact?
Het hele verhaal moet dus kloppen.

Wat is in het kort jouw levensverhaal waaruit bijna automatisch blijkt dat je goed bent in wat je nu doet?

Kitchen Republic is 2,5 jaar geleden opgericht door Bart-Jan Veldhuizen (31) en Emma Veerhuis (28) en geïnspireerd op een Amerikaanse deelkeuken model. Lokaal schaalbaar maken is altijd onze missie geweest.

Bart-Jan komt uit een ondernemersfamilie en heeft geschiedenis en politicologie gestudeerd, o.a. in Amerika. Daar heeft hij het concept “shared commercial kitchenspace” ontdekt. Emma studeerde aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Direct daarna richtte ze VanChefs.com op; een online platform om de juiste chef of cateraar te zoeken en te boeken. Dit bedrijf is verkocht aan Chefplaza in 2015.

Hoe bepalen jouw karakter en eigenschappen jouw succes?

Goed luisteren naar je onderbuik gevoel, dit is vaak een goede raadgever.

Als jullie jezelf in vijf woorden zouden moeten omschrijven, welke zijn dat dan?

Positief, energiek, doorzetters, generalisten, en… (een stom woord, maar toch echt waar) FOODIES!

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Proberen het iedere dag beter te doen.

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

Onze keukenleverancier Levens is echt een fijne partner om mee samen te werken. Zoals je je voor kan stellen geeft een productiekeuken met alle apparatuur ongelofelijk veel onderhoud. De ovens hebben bijvoorbeeld een zelfsturend wasprogramma en zijn verbonden met internet, waardoor onderhoud en verbruik niet als een verrassing komen. Helemaal van nu.

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Door in te kopen bij lokale producenten!! Een kleine greep van innovatieve producten voor een onderscheidend horeca assortiment zijn:
Let’s Salsa: Mexicaanse hotsauces in verschillende smaken.
Brandstof Drinks: Gezonde cold pressed juices.
BISQ seafood: Prachtige bisque gemaakt met (bijvangst) vis uit de Noordzee.
Cultcha Kombucha: Gezonde hippe frisdrank voor volwassenen.

Wat vind je van een platform als Horecanieuws.nl dat als doel heeft om horeca ondernemers te inspireren?

Super!
Ondernemers moeten zichzelf continue blijven inspireren over de veranderde wereld en opkomende trends. Reizen, mensen ontmoeten en internet zijn daarom echt een grote bron van inspiratie voor ons.

Meer informatie: www.kitchenrepublic.nl

 

Stem nu op deze horeca ondernemer! Ga naar onze Facebookpagina en like en/of share dit artikel. Degene met de meeste likes en shares wint de award van “Meest Inspirerende Horeca Ondernemer”

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen