Louis Klaassens van Cafe de Klep te Venlo

woensdag 7 februari 2018

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

De grootste uitdaging is om je niets aan te trekken van de mening van anderen. Gewoon je eigen ding doen en geloven in je missie en passie.

Hoe is de naam Cafe de Klep ontstaan?

We zochten een naam die paste bij Venlo en paste bij ons concept van speciaalbieren café. Iets met een verhaal. Toen kwam mijn vrouw met de Klep. Een klep was de naam voor een bierpul met deksel waaruit, voor de oorlog, in Venlo bier werd gedronken. Dientengevolge bestellen veel Venlonaren nog altijd ‘een klep’ als ze een glas bier willen.

Wanneer begon je als ondernemer en hoe zagen de begindagen eruit?

Ik begon op 1 oktober 2004 als ingeschrevene van de Kamer van Koophandel. Op 1 januari 2005 opende mijn toenmalige café de Roëje Lieuw(Rode Leeuw) in Venlo. Ik deed toen alles zelf. Poetsen, inkoop, openen, barwerk en sluiten. Nooit meer!

Wat vond je als ondernemer de grootste uitdaging?

De grootste uitdaging is om je niets aan te trekken van de mening van anderen. Gewoon je eigen ding doen en geloven in je missie en passie. Omgaan met personeel is er ook een. Dat is nog dagelijks een leerschool.

Heb je ook iets kunnen leren van andere ondernemers?

Vooral hoe het niet moet helaas. Zelf roken, drinken en te lang hangen in je eigen zaak. Doe ik niet. Heb ik er veel aan zien sneuvelen. Vooral in combinatie met geen plan hebben. Dat is fataal.

Wat is je missie en wat zou je graag nog willen bereiken?

Twee dingen: Allereerst mijn dagelijkse dik belegde boterham verdienen met een eigen bierbrouwerij in het centrum van Venlo. Als tweede een stichting oprichten die vastgoed in Venlo Centrum opkoopt om het te behouden en restaureren. Er is hier na de 2e wereldoorlog te veel gesloopt in Venlo. Daardoor zitten we nu met een bovengemiddeld bestand van lelijke betonbouw.

Als je advies mag geven aan je 20-jarige zelf, wat zou dat zijn?

Ik zou mezelf adviseren om van studie te wisselen en iets te gaan doen waar mijn hart ligt, me niets aan te trekken van de mening van anderen en ik zou mezelf vertellen wat ik nu weet maar had gewild dat ik het toen wist.

Als je dit bedrijf niet zou hebben, wat zou je dan doen?

Die vastgoed stichting beheren die ik ooit nog op wil richten. Stadsherstel Venlo.

Welke toeleveranciers / groothandels hebben jullie en waarom hebben jullie voor deze gekozen?

Gulpener voor Pilsnerbier en frisdranken pakket. Gulpener bieren passen vanwege hun mvo-gedachte en lokale aanpak bij onze filosofie. Hansen dranken voor kratten speciaal bier vanwege de prijs. Sligro vanwege service, prijs en leveringsvoorwaarden. Verder heel veel kleine lokale leveranciers. Omdat we onze omzet zo veel mogelijk in de regio willen houden. Dan komt het ook weer makkelijker terug.

Met welke merken en producten werken jullie het liefst en waarom?

Met onze eigen biermerken. Nu Venloos Paeterke kloosterbieren, Witte van Grubbe Witbier en Sintermerte Herfstbok. Dat worden er nog meer zodra onze eigen brouwerij draait.

Welk ondernemersboek moet iedereen lezen?

Filosofieboek: Hoe de Stof de Geest Kreeg van Arie Bos. Het geeft je een andere kijk op wie je bent en waar we vandaan komen. Dat helpt bij de zoektocht naar dat waar je naar toe wilt. Als mens dus ook als ondernemer.

Welke tip(s) heb jij voor andere horeca ondernemers?

Vergeet niet aan je zelf te denken. Daar doe je het voor. En maak je zelf niet wijs dat je het gemaakt hebt, want vanaf dat moment gaat het bergaf.

Meer info: www.cafedeklep.nl

Stem nu op deze horeca ondernemer! Ga naar onze Facebookpagina en like en/of share dit artikel. Degene met de meeste likes en shares wint de award van “Meest Inspirerende Horeca Ondernemer”

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen