Martin Kooijker van Restaurant Molenaar te Onderdendam

vrijdag 19 januari 2018

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

Ik wist al vrij snel dat ik kok wilde worden. Dat ik nu chef-kok ben in mijn eigen bedrijf vind ik nog steeds bijzonder.

Allereest, wie zijn jullie en wat doen jullie precies?

Restaurant de Molenaar is een klein fine-dining restaurant op een bijzondere locatie, in het pittorske Onderdendam, in noord Groningen. Het restaurant bevind zich op de begane grond van een voormalig korenmolen, met op de 1e en 2e verdieping de mogelijkheid om te overnachten in een ruime kamer, met historische details. In ons restaurant serveren wij te allen tijde een hoogwaardig verrassingsmenu tot 7 gangen, uiteraard rekening houdend met eventuele (di)eetwensen.

Waarom de naam De Molenaar?

Omdat het restaurant zich in een Korenmolen bevind.

Wilde je altijd al horeca ondernemer worden?

Ik wist al vrij snel dat ik kok wilde worden.
Dat ik nu chef-kok ben in mijn eigen bedrijf vind ik nog steeds bijzonder.
Als kok heb je vaak een droom om ooit voor jezelf te beginnen denk ik.

Welke kansen zie je?

Het noorden maakt op dit moment een ontwikkeling door op het gebied van horeca en restaurants. Vooral in de stad Groningen zijn er een aantal bedrijven met een bijzonder concept. Tevens is de aantrekkende economie altijd goed, voor elke ondernemer.

Wat missen we nog in de horecamarkt, volgens jou?

Ik zou zo niet weten wat er mist, als ergens vraag naar is word hier wel op ingespeeld.

Werk je samen met anderen en waarom?

We werken niet samen met andere horecabedrijven, in mijn ogen is het wel goed om contact te hebben met je collega-ondernemers.

Welke toeleveranciers / groothandels hebben jullie en waarom hebben jullie voor deze gekozen?

Wij werken met Hanos Groningen als groothandel, zitten bij ons in de buurt en bieden uitstekende service. Verder komt Baron Jansma uit Haule elke week bij ons langs om ons te voorzien van verse boerenzuivel. Tevens vind ik het leuk om af en toe met lokale kleinschalige leveranciers te werken, maar wil hierbij niet inleveren op kwaliteit.

Met welke merken en producten werken jullie het liefst en waarom?

Het liefst maken we alles zelf.

Wat is jouw belangrijkste advies voor startende horeca ondernemers?

Doe wat je zelf wilt, maar luister naar je gasten.
Dit is niet persé een advies, maar hoe ik te werk ga.

Wat zou je anders doen met de kennis van nu?

Terugkijken heeft geen zin, kijk vooruit!

Meer informatie: www.restaurantdemolenaar.nl

 

Stem nu op deze horeca ondernemer! Ga naar onze Facebookpagina en like en/of share dit artikel. Degene met de meeste likes en shares wint de award van “Meest Inspirerende Horeca Ondernemer”

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen