Prinz Wolf Amsterdam

woensdag 27 december 2017

2 in 1! Wolf Atelier meer fine dining en Prinz Wolf meer een zaak waar je zonder drempel binnen stapt.

Vertel eens wat meer over jezelf en jouw zaak

Michael Wolf uit Oostenrijk woont al 9 jaar in Nederland en is eigenaar van Wolf Atelier en Prinz Wolf. Wolf Atelier bestaat nu al sinds 2,5 jaar en sinds 1,5 maand is Prinz Wolf open.

Wolf Atelier is meer fine dining, waar Prinz Wolf meer een zaak is waar je laagdrempelig binnen stapt.

Hoe is de naam PRINZ WOLF ontstaan?

We waren op zoek naar een projectnaam, omdat we de oude locatienaam niet meer wilden gebruiken bij het starten van de nieuwe zaak. Nathalie Kouwen kwam uiteindelijk met het idee van Prinz Wolf (prinz met een z omdat je het zo in Duits ook schrijft) en dat hebben we gehouden.

Atelier: omdat we continue bezig zijn met ontwikkelen van de beleving: dit restaurant zal nooit af zijn!

Waarom ben je ondernemer geworden?

Ondernemen was altijd al een droom van mij. Mijn eigen business: bezig te zijn en continue nieuwe ideeën en concepten op de markt brengen. Dingen bedenken en uitvoeren.

Wat maakt jouw onderneming uniek?

Het is een gevoel wat ik probeer over te brengen. In beide zaken en in toekomst ook in mijn nieuwe projecten.
Het is moeilijk om uit te leggen wat dat gevoel is omdat je het moet beleven.

Waarom komen klanten naar jouw zaak?

We hebben geen klanten. We hebben gasten 🙂
Wij bij Wolf staan voor kwaliteit en proberen altijd en iedere dag opnieuw weer alles te geven. Dat merken de gasten ook.

Wat zie je als grootste uitdaging?

Het zo neer te zetten dat je denk: ok dit is top!
Iedereen mee te nemen in het verhaal en mensen iedere dag weer opnieuw te motiveren.

Maar ook het zakelijke aspect: die moet ook iedere dag kloppen.

Welke toeleveranciers / groothandels hebben jullie en waarom hebben jullie voor deze gekozen?

Vis: Veerman
Vlees: Fontijn
Groenten: Efe horeca
Droog: Sligro

Dit zijn mijn hoofdleveranciers en ik werk al jaren met hun samen. Ik heb groot vertrouwen in hun en zij staan altijd klaar voor mij. Dat is van mega groot belang!

Met welke merken en producten werken jullie het liefst en waarom?

Limoenen, langoustine, oesters, komkommer, azijn
Veelzijdig, top smaak

Heb je nog een goede tip voor collega ondernemers?

Hau Drauf!! (Duits voor gas geven!)
Geen concessies altijd het streven naar het beste.

Wat zijn jouw inspiratiebronnen?

Bronnen zijn het niet perse: zijn meer energieleveranciers. Mijn zoon, de stad Amsterdam, mijn vrouw, mijn familie, vrienden. Zij zorgen ervoor dat ik altijd weer opgeladen ben voor een drukke dag of tijd en dan kan ik er weer vol gas tegen aan.

Meer informatie: www.prinzwolf.nl

 

Stem nu op deze horeca ondernemer! Ga naar onze Facebookpagina en like en/of share dit artikel. Degene met de meeste likes en shares wint de award van “Meest Inspirerende Horeca Ondernemer”

Ook interessant