Bastiaan Koenders van Bar & Kitchen Zocher

maandag 17 september 2018

Uniek zijn zowel onze gasten als alle collega’s! Ieder individu is een persoonlijkheid en heeft een eigen verhaal.

Kan je jouw horeca onderneming beschrijven?

Samengevat zijn wij de leukste brasserie van Haarlem maar dat is te kort door de bocht voor wie we zijn en wat we doen! Als beroemde Haarlemse tuinarchitect van weleer en zeker ook als echte Bourgondiër is Zocher de inspirator voor onze levendige ontmoetingsplek. Ontmoeten staat bij ons centraal! Er is dan ook de hele dag door volop afwisseling; een levendige mix tussen locals, hotelgasten, dagjesmensen en zakelijke gasten.

Met Bar & Kitchen Zocher willen we de huiskamer van Haarlem zijn en ben je altijd welkom. Of je nu komt voor een heerlijke barista koffie, uitgebreide lunch, high tea, een verrassend diner of borrel aan de bar met vrienden, bij ons ben je aan het juiste adres. Er zijn meerdere gedeeltes gecreëerd waardoor de stijlvolle ruimte voor iedere gelegenheid de juiste plek biedt en dat alles in het historisch hart van Haarlem!

Onze gerechten zijn ook geïnspireerd op de Haarlemse tuinarchitect die veel met groenten werkte. We zijn gek op bietjes en verse producten uit het seizoen. We houden het graag dicht bij huis en werken met zo min mogelijk food miles. Herkenbare klassiekers, dagvers en met de ingrediënten uit de Haarlemse streek! Alles vanuit de open keuken geserveerd waar je, naast gerechten, geniet van veel vermaak van de keukenbrigade.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Uniek zijn zowel onze gasten als alle collega’s! Ieder individu is een persoonlijkheid en heeft een eigen verhaal. Eén ding heeft men gemeen; iedereen bij ons draagt de stad Haarlem een warm hart toe! Daarnaast zijn onze gerechten ook uniek. We geven herkenbare klassiekers een zogenoemde ‘Zocher twist’ en bereiden dit met veel passie vanuit de open keuken voor onze gasten.

Wat zijn de reactie van bezoekers / gasten?

Dankzij de bijzondere setting die voor iedere gelegenheid iets biedt, de unieke persoonlijkheden en de hoge mate van kwaliteit die we bieden zijn onze gasten blij verrast! Ze voelen zich welkom en gaan met mooie herinneringen naar huis als we de reviews op onder andere Tripadvisor lezen. Wij streven naar een Happy Memory bij ieder bezoek en dat doen we door onze oprechte belangstelling in onze gasten. We willen weten wie bij ons komt want, zoals eerder gezegd, ontmoeten staat centraal!

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed? Tips voor andere ondernemers?

Blijf dicht bij jezelf en laat je niet leiden door eerste emoties en blijf continue de cijfers waarborgen. Bovendien is het essentieel om je vast te blijven houden aan het concept zodat je en langdurige en gezonde bedrijfsvoering kunt voeren. Wees goed voor een ander met als resultaat gedreven & gemotiveerde medewerkers! Het allerbelangrijkst blijft: volledig achter jouw concept staan, dit proeft de gast ook terug in de gerechten!

Als je jezelf in vijf woorden zou moeten omschrijven, welke zijn dat dan?

Gastgericht
Gedreven
Open
Betrouwbaar
Teamspeler

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Blijf kritisch op jezelf en geef de ruimte aan werknemers om fouten te maken. Blijf je team steunen en bind ze aan je. Op deze manier krijgt het team zelfvertrouwen en groeit het . Daarnaast is het ook van belang dat je kan los laten om verder te kijken want dat biedt kansen (bied iedereen een kans, je wilt zelf ook dat jouw gasten jou een kans geven)

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

De bieten bitterbal is een product waar ik in het begin betrokken bij ben geweest. Die vind je dus altijd terug op mijn menukaart!
We werken graag met leveranciers uit de Haarlemse streek dus voor de leuke en lekkere worsten gaan we naar Brandt&Levie. Voor ons rundvlees werken we samen met Vleespijl uit ter Aar, om de hoek voor ons. We zijn trots op onze regio en laten dat ook zien!

Verder zijn we trots op onze Haarlemse samenwerking met Bourgondisch Latifstyle voor de smaakvolle kazen. En een leuk ‘wist ik dat je’ : Hij is één van de 3 rijpers van Nederland! Daarnaast mag het Appeltaart Imperium niet ontbreken voor het lekkerste stuk Haarlemse appeltaart .
Ook de Marokkaanse supermarkt is noemenswaardig want daar halen we super verse producten vandaan. Iedere dag worden de producten met veel aandacht geselecteerd en de gunfactor ligt hier ook hoog! Een echte aanrader.

Voor de theeleuten is het ook een feestje want we halen de lekkerste smaken en de verste kruiden bij The Art of Tea vandaan. De winkel op zich is al een beleving en gevuld met heerlijke aroma’s die je neusgaten tegemoet komen.
De borrelaars kunnen kiezen van één van onze Jopenbiertjes op de tap of op fles. Jopenbier mag in geen enkele Haarlemse zaak ontbreken wat ons betreft.

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Met het delen van bijzondere ervaringen die ons vak zo leuk maken! Alles wat nét buiten de lijntjes is, is vaak het leukst en interessants. Dus deel je kennis & wees open!

Meer informatie: www.zocherhaarlem.nl

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen