Derk en Nicky van Westenbrugge van Thym by Parkzicht

maandag 22 april 2019

Onze leveranciers zijn:

Hanos
Naar leveranciersovericht

De sfeer onderling is zo ontzettend goed dat iedereen enorm veel plezier heeft in zijn werk en dat ook uitstraalt, zonder dat professionaliteit hier onder te lijden heeft.

Vertel eens wat meer over jezelf en jouw zaak

Wij zijn Derk en Nicky van Westenbrugge. Derk komt uit Rotterdam en Nicky uit Valkenswaard en we hebben elkaar leren kennen op Hotelschool Den Haag. We hebben altijd de droom gehad een eigen hotel en restaurant te hebben en zijn sinds 7 jaar trots eigenaar van Hotel & Restaurant Parkzicht. Het hotel is gevestigd in een prachtig jaren 30 pand in een luxe wijk. Het charmante hotel biedt 37 heerlijke kamers en oprechte Brabantse en gastvrijheid.

Sinds januari 2019 heeft ons restaurant een prachtige restyling gehad met een bijpassende nieuwe naam: Thym by Parkzicht.
Thym is dé plek in Eindhoven waar je altijd met een grote glimlach wordt ontvangen.
Voor elke persoonlijke of zakelijke gelegenheid ben je meer dan welkom. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, van verse croissants tot kreeft, van heerlijke koffie tot bourgondische wijnen.

Hoe is de naam “Bar Restaurant Thym by Parkzicht” ontstaan?

Het restaurant loopt ontzettend goed en gaat in stijgende lijn vooruit. Toch merken we aan reacties dat het interieur van het restaurant oubolligheid uitstraalde. Hierdoor bleven bepaalde mensen weg of kwamen ze voor bepaalde gelegenheden niet naar ons. Ook merkten we dat bepaalde gasten het te veel associeerden met ‘een hotel’, wat blijkbaar toch de Nederlander nog een drempel geeft om er uit eten te gaan. Wij hebben een groot restaurant en richten ons dan ook juist op de Eindhovenaar ipv specifiek de hotelgasten.

De straat waaraan wij gevestigd zijn heet de Alberdingk Thijmlaan. Ook is thijm een Frans kruid. We hebben het geschreven op de Franse manier Thym. Onze kaart is Frans dus sloot het direct goed aan. Het is kort, krachtig en blijft goed hangen. We vinden het passen bij wie we zijn.

Waarom ben je ondernemer geworden?

We zijn ondernemer geworden omdat we het ontzettend leuk vinden om onze ideeën werkelijkheid te maken. Het werken voor een baas hebben we allebei gedaan maar kunnen daarin niet altijd onze creativiteit kwijt of ervaren niet voldoende vrijheid om echt aan iets te bouwen. Voor ons is het zien van een goed idee (van wie of waar deze ook komt) en daar daadwerkelijk wat mee te doen en actie te ondernemen het leukste wat er is. Het beter maken van het team maar vooral sámen met het team mooie stappen te maken.

Ondernemerschap geeft ons de mogelijkheid Parkzicht / Thym tot een hoger level te tillen maar ondertussen ook nieuwe projecten op te starten. Het geeft ons de mogelijkheid met mensen om ons heen te werken die ons energie geven. In ruil daarvoor coachen wij hen om verder te komen in hun doelen en toekomst.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Oprechte gastvrijheid. De sfeer onderling is zo ontzettend goed dat iedereen enorm veel plezier heeft in zijn werk en dat ook uitstraalt, zonder dat professionaliteit hier onder te lijden heeft. Het is een Parkzicht familie waarin iedereen voor elkaar klaar staat, elkaar in de waarde laat maar elkaar ook stimuleert het beste uit de werkdag te halen en de gasten een heerlijke ervaring te geven. Zowel in hotel als restaurant voelt de gast zich direct ‘thuis’, ofwel; op zijn of haar gemak. Wij zijn zo ontzettend trots op de teamspirit die dit teweeg brengt!

Waarom komen klanten naar jouw zaak?

Ze komen voor onze mensen, voor de positieve sfeer die er hangt. Gasten voelen zicht direct thuis en op hun gemak.

Gasten van Thym zijn levensgenieters, bourgondiers. Zij komen voor alle gelegenheden. Van een croissant tot croque monsieur. Van oesters en coquilles tot kreeft, tournedos en zeetong. Alles begeleidt door prachtige bourgondische wijnen of een goed glas bier. Zowel zakelijk als privé, met een groep of met zijn twee. Je voelt je altijd welkom bij ons.

Wat zie je als grootste uitdaging?

Een uitdaging voor ons is acceptatie. De acceptatie dat het nooit ‘af’ zal zijn. Steeds als je denkt dat alles goed is en gelukt is gebeurt er iets. Soms met personeel maar soms ook een technisch mankement of een klacht van een gast die je niet had verwacht. Dit is dan balen en kunnen we echt wel eens om vloeken. Maar het hoort er bij en dat is wellicht ook wat het allemaal dynamisch maakt en ons scherp houdt. Je zit nooit op je luie gat, want er zal altijd weer iets gebeuren wat je liever anders had gezien. Het hier creatief mee om gaan en altijd met een positieve blik vooruit kijken is iets wat wij beide nastreven en naleven.
Maar vooral als iemand uit ons team er voor kiest om weg te gaan is dit erg lastig. We merken echter dat dit eigenlijk altijd met erg goede redenen is en we met name groeien in het team door drukte in plaats van dat we mensen moeten vervangen. Dat komt toch door het familiegevoel en het feit dat we met plezier met elkaar ondernemen.

Welke leveranciers hebben jullie?

We werken met diverse lokale producenten voor allerlei producten:
– onze kazen (Fromagerie Guillaume),
– het brood (Broodt Stadsbakker), kruiden en groenten (Duurzame Kost)
– en maken we onze eigen bieren met Brouwerij in de Nacht,
– sterke dranken (wodka/gin/likeuren) van Eindhovense Bottle Distillery.

Daarnaast werken we met sterke partijen: Hanos, Bavaria (Swinckels), Wijn Verlinden, Kwast Wijnen, Van Gelder groenten, Le Bouille (dé slager van het zuiden) en Smit en Dorlas (koffie).

Waarom werken jullie juist met deze leveranciers?

We vinden het belangrijk om te kijken naar smaak, kwaliteit en duurzaamheid.
Lokale partijen geven ons de mogelijkheid met hun mee te kijken naar het proces van hun producten. Voor gasten is het natuurlijk leuk maar in het kader van duurzaamheid maar ook elkaar iets gunnen in het kleinere ondernemerschap vinden we dit een grote toegevoegde waarde.

Daarnaast zijn we er van overtuigd dat bepaalde grotere sterke bedrijven kunnen zorgen voor een stabiele kwaliteit, zekerheid in leveringen en herkenbare namen. Het contact met deze grotere sterke bedrijven verloopt altijd op erg persoonlijke basis, voor ons essentieel voor een goede samenwerking.

Heb je een goede tip voor collega’s?

Zorg goed voor je mensen, dan zorgen ze ook voor jou, jouw zaak en elkaar. De horeca heeft nog vaak een slechte naam door vele overuren (welke niet uitbetaald worden), weinig pauzes en een dwingende harde hand van de baas.

Wij zorgen ervoor dat mensen met plezier werken. Overuren worden beperkt, ieder gewerkt kwartier wordt gecompenseerd in salaris of vrije tijd. Men krijgt vrijheid en vertrouwen. We investeren in training, in house maar ook extern. Met ons groot management team investeren we nog dieper in zelfontwikkeling en teamontwikkeling doormiddel van inspiratiesessies om samen ons bedrijf te bouwen. Ook doen we veel leuke dingen met het hele team! Buiten de kleinere dingen gooien we voor hele gezellige teamdagen de zaak twee dagen per jaar helemaal dicht (we zijn gewoonlijk 7 dagen per week geopend).

Wat zijn jouw inspiratiebronnen?

Inspiratie krijg je vanuit alle hoeken en gaten. Het zijn alle dingen die je tegen komt waar je energie van krijgt. Dit kan een groot ondernemer zijn, zowel in horeca als buiten de horeca. Maar dit kan ook een simpel gerecht zijn wat je in een eettentje op vakantie krijgt. Soms is het een manier van werken en leiderschap. Een andere keer is het een combinatie aan bijzondere smaken of juist de eenvoud van een gerecht. Deze inspiratie halen we uit zo veel hoeken en gaten. Van eigen medewerkers tot familie, vrienden, vakanties, andere ondernemers, tijdens uit eten gaan of tijdens dat je een serie kijkt, uit boeken, uit ondernemersbijeenkomsten maar ook uit een spontante ingeving. Het belangrijke is open te staan voor inspiratie en er dan ook daadwerkelijk actie op te ondernemen.

Meer informatie: www.thym.nl

Thym by Parkzicht
Alberdingk Thijmlaan 18
5615 EB Eindhoven
(t) 040-2114888

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen