Drikus en Anjo van Semmelink Koffie

maandag 24 december 2018

Onze leveranciers zijn:

Hanos
Naar leveranciersovericht

Doe liever één ding goed dan twee dingen half. Onze ervaring is dat veel ondernemers te veel willen doen en teveel kijken naar andere ondernemers in hun omgeving.

Kan je jouw horeca onderneming beschrijven?

Drikus en Anjo Semmelink kregen hun horecabelangstelling en het gevoel voor gastvrijheid met de paplepel ingegoten. Beiden volgden ze de Hotelschool Zwolle en ontmoetten elkaar in 1987 op deze opleiding. Drikus begon in 1993 als verkoopadviseur bij De Drie Mollen in Den Bosch.
Daarna was hij actief bij achtereenvolgens DEAC Zoetermeer, koffiebranderij Hesselink in Winterswijk en koffiebranderij Peeze in Arnhem. Inmiddels mag Drikus Semmelink zich gecertificeerd barista (koffiedeskundige) noemen. Hij nam enkele keren deel aan de Nederlands kampioenschappen koffieproeven en eindigde twee keer in de finale. In de zomer van 2011 waagden Drikus en Anjo de sprong met het vervullen van een langgekoesterde wens: de vestiging van een eigen koffie- en theeschenkerij en winkel in Lochem: Semmelink Koffie Thee Schenkerij was een feit!

Onze schenkerij annex winkel, gevestigd in het hart van historisch Lochem, is een plek om bij te komen, te ontmoeten en te genieten van een gastvrij onthaal en diverse heerlijke koffie- en theespecialiteiten, patisserie en handgemaakte bonbons.

Ons sfeervol verbouwde pand, uiteraard rolstoeltoegankelijk, biedt plaats aan 32 personen.
In onze smaakvolle winkel vindt u alles wat u nodig heeft om zelf een geurige kop koffie of thee te maken: Espresso- en filtermachines, theemachines, cafétières en diverse accessoires.

Semmelink koffie thee schenkerij is ook uw adres voor verse koffiebonen en thee (ook te bestellen in onze webshop), een leuk cadeau- idee of bon en natuurlijk de heerlijke handgemaakte, biologische “Fair trade” bonbons.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Onze doel is gasten in een ongedwongen, gezellige sfeer te laten genieten van hoge kwaliteit koffie- en theespecialiteiten. Met traditioneel gastheerschap en vriendelijk personeel. Daarnaast geven wij in onze winkel vakkundig advies in alles wat nodig is om zelf een goede kop koffie of thee te zetten. Wij zijn al enkele jaren de beste koffiezaak in Gelderland volgens de Horeca Misset Koffie top 100 en draaien nationaal op hoog niveau mee volgens diezelfde Horeca Misset met meerdere top 10 en top 5 noteringen.

Daarnaast geeft Semmelink Koffie Thee Schenkerij bijvoorbeeld iedere zes weken een Lochemse kunstenaar/kunstenares de mogelijkheid te exposeren in de schenkerij. Zo is er steeds een nieuwe selectie schilderijen en beelden in de schenkerij te zien. Wij zijn een soort van tweede huiskamer geworden waar mensen elkaar ontmoeten en we staan daardoor midden in de Lochemse samenleving.

Wat zijn de reactie van bezoekers / gasten?

Heerlijke koffie, de beste cappuccino ooit, gezellig, goede sfeer, gastvrij, vriendelijke, lieve medewerkers, veel soorten melk (soja, haver, amandel, enz.) , heel veel keus, heerlijk gebak en bonbons.

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed? Tips voor andere ondernemers?

Onze ervaring: schoenmaker blijf bij je leest. Doe dat wat je kunt goed. Naast onze koffie- en theespecialiteiten vroegen veel gasten in het begin of ze ook iets bij ons konden eten. Deze “lunch” breidden wij vervolgens steeds verder uit, met als gevolg dat onze focus niet meer lag bij waar we het best in zijn: goede koffie en thee maken! De “lunch” is nu teruggebracht tot: 1 witte pistolet met ham en/of kaas en een zelfgemaakte tosti. We krijgen vrijwel geen klachten over deze beperkte “lunch” mogelijkheid.

Als je jezelf in vijf woorden zou moeten omschrijven, welke zijn dat dan?

Wij zijn: gastvrij, vriendelijk, vakbekwaam, gastgericht, gedreven.

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Doe liever één ding goed dan twee dingen half. Onze ervaring is dat veel ondernemers te veel willen doen en teveel kijken naar andere ondernemers in hun omgeving. En vaak gaat dat mis, de focus is dan verkeerd, de aandacht versnippert en dit komt vaak de kwaliteit niet ten goede. Vertouw op je eigen kunde en kwaliteiten en laat je niet “gek” maken.

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

Voor koffie: Peeze, Hesselink, Mocca D’Or, ten Have
Voor thee: Dethlefsen & Balk, Wollenhaupt
Droge horeca goederen: Hanos, Lieferink, van Eck patisserie, Visser chocolade
Natte horeca goederen: Lieferink

Waarom juist met deze leveranciers?

Door de hoge kwaliteit van deze bedrijven. Zowel op het gebied van producten als ook op het gebied van service en meedenken. Bij ons is kwaliteit altijd het uitgangspunt. Prijs is ondergeschikt. Wij verwachten van onze leveranciers dat ze met ons meedenken. Ze komen dan ook met suggesties voor nieuwe producten/ideeën die voor ons interessant kunnen zijn.

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Kennis en kunde. Iedereen heeft andere inzichten, Het is altijd goed om bij andere ondernemers te kijken en te zien hoe zij het doen. Om te vragen waarom zij het zo doen. Daar leer je van en dan kun je bepaalde aspecten ook misschien in je eigen bedrijf toepassen. Niet iets klakkeloos kopiëren maar goed nadenken over hoe nieuwe, andere ideeën in je eigen bedrijf kunnen werken.

Waarom zijn jullie deze zaak begonnen?

Eigen baas willen zijn en bezig kunnen zijn met die dingen waar je goed in bent, koffie en gastvrijheid. Wij hebben allebei de klassieke hotelschool opleiding genoten en in deze zaak komen onze deze twee passies prefect samen. Wij laten onze gasten genieten van een mooie koffie ervaring.

Wat vind je van een platform als Horecanieuws.nl dat als doel heeft om horeca ondernemers te inspireren?

Zeer goed. Het is inspirerend om andere enthousiaste ondernemers in hun element te zien. Te lezen waar zij tegen aan liepen bij het opstarten van het bedrijf. Te lezen wat succesvol is en wat niet. Het zijn meest herkenbare verhalen.

Meer informatie: www.semmelink.nl

Semmelink Koffie
Markt 29
7241AA Lochem
(t) 0573-253150

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen