Frank Tang, medeoprichter van MADE BLUE

woensdag 20 februari 2019

Er zijn meer aanbieders van waterkoelers maar die werken vaak met langdurige contracten terwijl je bij ons elk gewenst moment kunt stoppen. Doordat wij een goed doel zijn en dat ook heel groot op ons glaswerk staat, is er geen discussie meer met de gast over de prijs voor het water.

Wie ben je en vertel eens iets meer over jouw bedrijf?

Ik ben Frank van der Tang, medeoprichter van MADE BLUE. Wij helpen horeca ondernemers om gekoeld en bruisend bronwater te maken van kraanwater. Daarvoor leveren wij waterkoelers en glaswerk in bruikleen (dus zonder aanloopinvestering). Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat elke fles of karaf zorgt voor 1.000 keer zoveel schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Zo serveren we het beste water voor de zaak, de gast en voor de wereld.

Wat maakt jouw bedrijf zo bijzonder?

Wij zijn een sociale onderneming met een missie: schoon drinkwater voor iedereen. Nog altijd hebben 663.000.000 mensen geen toegang tot schoon drinkwater terwijl wij in Nederland kraanwater in flesjes stoppen en door het hele land slepen om het te kunnen drinken in de horeca. (In Utrecht douche je met Sourcy en Bar le Duc)

Waar ben je het meest trots op?

Dat het ons in korte tijd gelukt is om 250 horecaondernemers ambassadeur te maken van MADE BLUE. Zij serveren nu heerlijk gekoeld en bruisend water van perfecte kwaliteit in mooie flessen en hun gasten betalen daar graag een eerlijke bijdrage voor. Omdat we zonder winstoogmerk werken kunnen we de marge op water in stand houden en ondertussen veel duurzamer werken en met een grote impact: we hebben al meer dan 3.000.000.000 liter schoon drinkwater gerealiseerd.

Waarom zou een horeca ondernemer juist met jullie moeten samenwerken?

Werken met MADE BLUE is duurzamer, goedkoper en je hebt veel minder handelingen en opslag. De gasten zijn unaniem enthousiast en je laat op een heel tastbare manier zien dat je iets goeds doet voor de wereld.

Heb je een leuk voorbeeld van een goede samenwerking met een klant?

Wij hebben ambassadeurs in alle horecasegmenten: sterrenchefs, hotels, brasseries en welnesscentra. Een leuk voorbeeld is PESCA in Amsterdam die onze flessen op een heel ludieke manier server: in een ouderwetse emmer met ijs. Beachclub BIRDS zet onze karaffen met bruisend water juist in om eigen limonades en alcoholvrije cocktails te maken.

Zou je iets meer kunnen vertellen over jullie aanbod?

Wij bieden horecaondernemers de mogelijkheid om hun eigen bronwater te bottelen door een leidingwaterkoeler te leveren en glaswerk (eventueel met eigen logo). Tegelijkertijd zorgen wij voor 1000 keer zoveel schoon drinkwater landen met een permanent watertekort. Wij leveren standaard ook diverse communicatiematerialen mee zodat de ondernemer een goed verhaal kan vertellen aan de gast en een eerlijke prijs kan vragen voor het water. We berekenen een eerlijk maandbedrag voor het geleverde glaswerk en de apparatuur op basis van een gemiddeld aantal geserveerde liters per maand. Omdat we werken zonder winstoogmerk zijn we gemiddeld 28% goedkoper dan de bekende bronwaters.

Wat is jullie ambitie?

Wij willen in 2019 groeien naar minimaal 400 locaties in Nederland en Belgie. Daarnaast zijn we ook actief in de kantorenmarkt en kijken we naar andere landen.

Waarmee onderscheiden jullie je van andere soortgelijke aanbieders?

Er zijn meer aanbieders van waterkoelers maar die werken vaak met langdurige contracten terwijl je bij ons elk gewenst moment kunt stoppen. Doordat wij een goed doel zijn en dat ook heel groot op ons glaswerk staat, is er geen discussie meer met de gast over de prijs voor het water.

Andere goede doelen waters zijn voorverpakt en moeten daarom alsnog weer getransporteerd worden. Dat is niet duurzaam en bovendien veel duurder. Daarbij is het niet transparant hoeveel er nu daadwerkelijk naar de waterprojecten gaat. Wij zijn daar geheel transparant in.

Komen jullie binnenkort nog met iets nieuws op de markt?

Wij blijven continu vernieuwen omdat de markt daarom vraagt. Zo hebben we tegenwoordig ook biologische siropen beschikbaar om van gekoeld en bruisend water limonades en alcoholvrije cocktails te maken.

Op welke events staan jullie komend jaar en waarom?

Wij hebben op de op de Horecava gestaan en staan in Goes en je kunt ons verwachten op Gastvrij Rotterdam, omdat we daar een grote groep ondernemers ontmoeten en kunnen laten zien hoe het werkt. We hebben ook een samenwerking met Greenkey en staan daarom ook op hun inspiratiemarkt in februari.

Voor meer informatie en contactgegevens ga naar de leverancierspagina van Made Blue

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen