Jacqueline & Peter van Graphite Amsterdam

maandag 3 december 2018

Onze leveranciers zijn:

Hanos
Naar leveranciersovericht

We waren – zoals in de clichés – toe aan iets nieuws. Na het jarenlang smeden van een plan, zijn eindelijk de deuren van ons nieuwe restaurant Graphite geopend.

Kan je jouw horeca onderneming beschrijven?

We waren – zoals in de clichés – toe aan iets nieuws. Na het jarenlang smeden van een plan, zijn eindelijk de deuren van ons nieuwe restaurant Graphite geopend. Graphite is het eerste speak-easy restaurant in Nederland en bevindt zich in hartje Amsterdam. De exacte locatie spreken we niet uit. Graphite is namelijk geïnspireerd door illegale bars en tijde van de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig. Nu in 2018 ergens in een onaantrekkelijke steeg zit ons restaurant verborgen. Spontaan langslopen en naar binnen willen gaan om een hapje te eten, kan hier dus niet. Graphite is uitsluitend toegankelijk door middel van een QR-code die je krijgt toegestuurd als je een online reservering maakt.

Wat maakt jouw zaak uniek?

We hebben een beperkt aantal zitplaatsen. Slechts twintig gasten per avond. Dit zorgt voor een intieme setting en ruimte voor persoonlijke aandacht voor de gasten. In ronde zitjes blijft een diner voor het gezelschap alleen. Feran Thomassen schetste een georganiseerde chaos van stijlen, prints en materialen voor het design. Wie dit zou willen zien, zal dat met eigen ogen moeten doen. Het is namelijk niet toegestaan om foto’s te maken van het interieur. Op deze manier kun je enkel als gast ervaren hoe het is om hier daadwerkelijk binnen te zijn. Dat maakt het een extra bijzondere ervaring. Er mogen wel foto’s gemaakt worden van de gerechten. De menukaart is opgebouwd uit kleine gastronomische bites. Daarnaast worden de gerechten midden in de zaak bereidt door middel van vier stations. Hierdoor zijn de witte en de zwarte brigade meer één en is er meer interactie onderling tussen ons personeel en de gasten.

Wat zijn de reactie van bezoekers / gasten?

De nieuwsgierigheid bij onze gasten is groot en iedereen heeft of haar eigen verwachtingen. Tot nu toe is iedereen blij verrast door de intieme setting, de no-nonsense houding en de informele sfeer. Daarnaast krijgen we veel positieve reacties op de mix van de keuken en de bediening. Dat zijn fijne reacties en dat geeft ons veel energie.

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed? Tips voor andere ondernemers?

In dit geval wellicht nog wat te kort dag aangezien we nog niet zo lang geopend zijn. We vinden het belangrijk om altijd te willen verbeteren en passen dagelijks zaken aan waar nodig. Het is dus ook voor ons nog een beetje ontdekken.

Als je jezelf in vijf woorden zou moeten omschrijven, welke zijn dat dan?

Onrustig/bevlogen/doelgericht/a-sociaal-sociaal/eigenwijs

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Word geen gevangene van je eigen bedrijf. Het is nooit klaar of af.

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

We werken met een heel divers scala aan leveranciers zoals onder andere horeca groothandel Hanos, specialisten en we halen zelfs nog producten uit onze tuin in Zutphen. Onze wijnen bestaan uit een selectie die we met de jaren hebben verzameld. De makers van de wijnen zijn inmiddels vrienden te noemen en hebben ook speciaal voor Graphite flessen gemaakt. Naast onontdekte makers schenken we ook klassiekers waar we fan van zijn.

Waarom juist met deze leveranciers?

Omdat iedere leverancier zijn unieke specialisme heeft en dito producten.

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Er zijn altijd tips and tricks waar je veel van kunt leren, of het nu op de werkvloer is of financiële opvattingen, er is altijd wat te delen.

Wat vind je van een platform als Horecanieuws.nl dat als doel heeft om horeca ondernemers te inspireren?

Door zaken met elkaar te delen, raak je geïnspireerd, getriggerd of geïnformeerd. Het blijft een continue proces.

Meer informatie: www.graphite.amsterdam

Graphite Amsterdam
(t) 0031(0)618829580

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen