Jan & Marije van Auberge Jean & Marie B.V.

maandag 19 augustus 2019

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

De Auberge is een plek waar onze gasten altijd welkom zijn en we iedereen persoonlijk ontvangen. We doen niets liever dan onze liefde en kennis van goed en lekker eten en drinken delen met mede-liefhebbers.

Wat is het leukste dat je gedaan hebt afgelopen maand? (privé of zakelijk)

Het is eigenlijk al iets meer dan een maand geleden maar wij hebben onlangs gevierd dat drie jaar geleden onze droomzaak, onze Auberge openging. Dat deden we samen met onze geliefden op het terras van RIJKS Restaurant. Het was zo’n geweldige middag. Alles klopte, het weer zat mee, het gezelschap was (vanzelfsprekend) prettig, en wat een fijne plek is het terras van RIJKS zeg.. we hebben enorm genoten en er bij stil gestaan dat het allemaal zo ongelooflijk snel gaat… drie jaar Auberge alweer. De tijd vliegt. We zijn enorm trots op het feit dat we zoveel lieve vaste gasten hebben die ons meer dan regelmatig opzoeken en een warm hart toedragen. In de jungle die de Amsterdamse horeca toch wel is, is het niet vanzelfsprekend dat gasten je frequenteren. Een enorm voorrecht en dat realiseren we ons maar al te goed. Niet voor niets zeggen we altijd dat dit HET is. Waar we mee bedoelen dat een tweede zaak, of sterker; het neerzetten en uitrollen van een conceptzaak niet onze bedoeling is maar dat we Auberge Jean & Marie in de komende jaren willen neerzetten, vestigen en uitbouwen tot een evergreen. Zaken zoals Brasserie van Baerle, Blauw aan de Wal en Bouchon du Centre die al sinds jaar en dag onder dezelfde eigenaar opereren, die ook nauw betrokken zijn bij de operatie, dat zijn onze voorbeelden. Al met al was die middag bij RIJKS een heerlijk moment om terug te blikken maar vooral ook vooruit te kijken. We hebben nog zoveel leuke plannen in de zaak!

Vertel eens iets meer over jezelf en de zaak?

Ruim tien jaar geleden leerden we elkaar kennen toen we samen de dagelijkse leiding hadden over wijnbar Vyne aan de Prinsengracht in Amsterdam. Zowel zakelijk als vriendschappelijk was er meteen een klik die alleen maar sterker is geworden. Na jaren plannen smeden en het opdoen van nog meer ervaring in uiteenlopende succesvolle horecazaken – oa. Bistrot Neuf, Guts & Glory, Blauw aan de Wal en IQ Creative – was in juni 2016 het moment aangebroken om onze ambities te verwezenlijken.

De deur van de Auberge , gevestigd aan de stille kant van de Albert Cuypstraat, staat open voor iedereen die houdt van de Franse keuken en een uitgebreide keuze aan wijnen uit onze cave. De Auberge is een plek waar onze gasten altijd welkom zijn en we iedereen persoonlijk ontvangen. We doen niets liever dan onze liefde en kennis van goed en lekker eten en drinken delen met mede-liefhebbers. Op een persoonlijke manier, gepast informeel, met de juiste dosis aandacht. Uitgangspunten zijn daarbij de goede herinneringen en culinaire ervaringen die wij opdeden in onze jeugdjaren en loopbaan.
De Auberge heeft binnen 65 zitplaatsen, een combinatie van lage en hoge tafels en barplekken waar je kunt eten of van een goed glas wijn kunt genieten. We hebben zelfs een chef’s table aan de open keuken waar gegeten kan worden en waarbij je dus midden in de actie van de chefs zit. De keuken is geopend tot 23 uur en de bar voor een borrel of goed glas tot later. De tafels zijn gedekt met wit linnen, er is een heuse wijncave en de grote ramen met art deco glas in lood geven sfeer en natuurlijk licht.

Wat maakt jouw zaak uniek?

In de Auberge lunch of dineer je op niveau in een laagdrempelige setting. We krijgen regelmatig de opmerking te horen: ‘eindelijk een zaak waar ik met een gerust hart mijn ouders mee naar toe kan nemen!’ Hetgeen een prachtig compliment is natuurlijk. We hebben als uitgangspunt voor de Auberge ook altijd in ons hoofd gehad hoe het vroeger ging, bijvoorbeeld als Marije haar diploma had gehaald, of als Jan met zijn ouders vierde dat hij eindelijk zijn rijbewijs behaald had. Dan ging je met het gezin fijn uit eten. Op niveau. In een zaak met wit linnen en Franse klassiekers op de kaart zoals sole meunière, homard bellevue, escargots Café de Paris, gebakken eendenlever met appeltjes en Calvados, steak stroganoff, tarte tatin etc etc.
Wil iemand even een hoofdgerecht eten aan de bar of op het terras om daarna lekker naar de bioscoop te gaan? Of liever urenlang met je geliefde aan de chef’s table zitten en het keukenteam bezig zien? Het kan allemaal. Combineer dat met een grote wijnkaart waar zo’n 200 Europese wijnen op staan waarvan we er minimaal 70 ook per glas aanbieden en oprecht liefdevol gastheerschap van ons hele team en dan heb je de Auberge wel een beetje samengevat. Of het uniek is weten we niet, wel weten we dat onze gasten het als erg prettig ervaren en als een warme gloed de Auberge vullen. Het klinkt misschien een beetje cheesy maar het is toch een beetje thuiskomen bij ‘Jean & Marie’.

Welke leveranciers hebben jullie en waarom?

Wij werken uitsluitend met leveranciers waar we een fijn gevoel bij en een warme band mee hebben. Net als met je gasten en medewerkers bouw je een lange termijnrelatie op. Dat werkt zowel voor de keuken als voor de wijnen erg prettig want je kunt op een gegeven moment lezen en schrijven met elkaar. Zo wordt je op tijd getipt voor een fijne partij kropsla die wel smaak heeft, of een paar goede kisten Bourgogne die eigenlijk al nergens meer te krijgen waren.
Een greep uit onze wijnleveranciers: Chabrol Wines, De Bruijn wijnkopers, Zekvinos, De Lange, Vinites, Herman Wines, Pasteuning. In totaal werken we met zo’n 10 wijnlevernaciers waarbij we overal de krenten uit de pap halen.
In de keuken werkt onze chef Thomas graag met Woord Vis voor de Noordzee vissen, Slagerij de Wit voor het fijne Beemsterlandvarken, Ron Reitsma en zijn oestermevrouw Marianne Spoor voor de allerbeste oesters uit Frankrijk en House of Caviar voor de kaviaar en Frans Kaijser met zijn ‘L’Empereur’ voor de mooiste runderen.

Heb je nog een goede tip voor collega ondernemers?

Luister naar je hart, maar bovenal, luister naar je gasten. Je kunt nog zo’n mooi idee hebben maar uiteindelijk draait het om de gast en wat hij of zij wil.
En verder geldt voor ons zoals in het hele leven buiten de horeca ook geldt; ben lief voor elkaar. Zeker in ons vak waarbij de werkdruk enorm hoog ligt, de lonen nog steeds niet riant zijn en de werkweken vaak flink volgeroosterd zitten is het zo belangrijk om een fijne sfeer neer te zetten.
Heb t leuk met elkaar! Maak van het personeelseten, ook al is het maar een krap halfuurtje toch een feestje waarin je even kunt bijkletsen, schenk een glas wijn waar wat achtergrondinformatie bij te vertellen is en zorg er zo voor dat er even een ‘familiemomentje is net voor de drukte van het service weer losbarst. Het team ziet elkaar zo’n 40 uur per week. Dat is meer dan een gemiddelde relatie elkaar ziet buiten werktijden. Zo creëer je een fijne sfeer waarbij het team veel voor elkaar over heeft en bovenal, het werkt door op de gast.

Meer informatie: www.aubergeamsterdam.nl

Auberge Jean & Marie
Albert Cuypstraat 58-60
Amsterdam
(t) 020-8452005

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen