Jennifer Silvius-Hermans en Ralph Hermans van Rantree

maandag 22 juli 2019

Zorg dat je in jezelf gelooft en blijf altijd dicht bij je zaak betrokken. Luister en kijk niet naar anderen, doe gewoon je eigen ding dat maakt je uiteindelijk uniek.

Wat is het leukste dat je gedaan hebt afgelopen maand? (privé of zakelijk)

We zijn via onze restaurant vereniging JRE uitgenodigd om op een resort thudufushibeach.diamondsresorts.com een gala diner te organiseren.

Vertel eens iets meer over jezelf en de zaak?

Restaurant Rantree is in 2014 gestart in de binnenstad van Maastricht. We hadden daar een klein gezellig pandje gehuurd ongeveer 36 couverts. Sinds november 2018 zijn we verhuisd net buiten het centrum, deze nieuwe locatie bied veel meer mogelijkheden, zoals ruimer tafelen, gratis parkeerplaatsen, hotel faciliteiten. We hebben nu een keuken van 90 vierkante meter een a la carte restaurant 55 couverts en privat diner 30 couverts. Daarbij is het restaurant gelegen op 30 m hoogte boven op de dousberg, waardoor we een wanzinnig uitzicht hebben over Maastricht en België.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Ons restaurant bevindt zich aan de rand van Maastricht, tegen de Belgische grens aan. Het ligt in een groene oase op een “berg”. Het restaurant is gevestigd op de bovenste verdieping (de 8ste) van een hotel, waardoor je als gast een fantastisch uitzicht hebt. Weg van de dagelijkse drukte. Daarnaast hebben we een zeer uitgebreide wijnkaart en proberen wij onze wijn spijscombinaties zo uitdagend mogelijk te maken, met veel onbekende kleine wijnhuizen. We serveren buiten onze a la carte kaart een 3,4,5 of 6 gangen vis/vlees menu en een 3,4,5 of 6 gangen compleet vegetarisch menu.

Welke leveranciers hebben jullie en waarom?

We hebben op dit moment rond de 22 verschillende wijn leveranciers.
Voor de keuken werken we met daily fresh, fish xl, reitsma, hanos, FrischeParadies, DL Fine food, finefood milan en otto gourmet.
Dit zijn onze grootste leveranciers dan hebben we een aantal kleinere. Het meest belangrijke waar al deze leveranciers aan voldoen is dat de kwaliteit natuurlijk voorop staat en dat je over en weer respect voor elkaar hebt.

Heb je nog een goede tip voor collega ondernemers?

Zorg dat je in jezelf gelooft en blijf altijd dicht bij je zaak betrokken. Luister en kijk niet naar anderen, doe gewoon je eigen ding dat maakt je uiteindelijk uniek. Probeer te stoppen met actie weken die door derden worden georganiseerd. Wij zijn van mening dat deze organisaties geld verdienen over de rug van de ondernemer. Door hier een duidelijk standpunt in te handhaven en je eigen kortingen te bepalen, gaan onze gasten begrijpen dat er veel werk steekt in het bereiden en verwerken van onze producten en het juist selecteren van de wijnen en dat er veel moeite wordt gedaan om de gast een experience te geven, waardoor het weer ambacht wordt en geen massaproduct. Dit geeft het respect terug dat ons vak verdiend en alle medewerkers die hier aan bijdragen.

Welke vraag hebben wij niet gesteld en zou jij jezelf willen stellen?

Vraag: Heb je ergens spijt van gehad sinds jullie op jezelf zijn begonnen? Antwoord: Nee we hebben nergens spijt van gehad. Natuurlijk hebben we fouten gemaakt en zullen wij deze ook maken in de toekomst. We leren van elke situatie en we leren van elkaar. Communicatie is daarbij de allerbelangrijkste speler. Durf eerlijk te zijn naar zowel jezelf als naar elkaar, zowel als partner als eigenaar. Maar altijd met respect.

Meer informatie: www.rantree.nl

Rantree
Het Wilhelmus 30L
Maastricht
(t) 043-3215140

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen