Jordy van der Vegt van Restaurant Sophie

maandag 22 oktober 2018

Gemotiveerde mensen met de GO mentaliteit in je team. Het klinkt misschien wat standaard maar maakt wel écht het verschil.

Kan je jouw horeca onderneming beschrijven?

Restaurant Sophie, gelegen op een verborgen plek in het groen in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar. Restaurant Sophie is een trendy en eigentijds restaurant waar men kan genieten van verfijnde gerechten uit de Franse keuken met Aziatische invloeden. Deze invloeden zijn terug te vinden in de aankleding maar vooral in de gerechten, zoals de ingrediënten en de bereidingswijze.

Restaurant Sophie is vernoemd naar Sophie Adrienne barones Sloet van Oldruitenborg.
Deze dame was getrouwd met Jonkheer Speelman welke in 1899 Kasteel de Wittenburg liet bouwen.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Buiten onze unieke locatie, midden in een oase van rust, onderscheiden wij ons door ons gepassioneerde en jonge team.

Kwaliteit, service en hoge standaarden zijn bij ons zeer belangrijk zodat wij aan de verwachtingen van de gast kunnen voldoen en daar waar mogelijk kunnen overtreffen.
Wij nemen onze gasten graag mee op een culinaire wereldreis. Dit doen wij uiteraard met onze Franse keuken met een knipoog naar de Aziatische keuken, maar ook door middel van onze dranken. Zo serveren wij wijnen afkomstig van Luxemburg tot aan Nieuw-Zeeland en hebben wij een breed scala aan Aziatische dranken, Nederlandse likeuren en lokale bieren.

Ook kunnen gasten genieten van een Gin & Tonic in de tuin van het kasteel.

Wat zijn de reactie van bezoekers / gasten?

Ondanks dat wij nog maar 14 recensies ontvangen hebben via Iens zegt het gemiddelde van een 9,1 genoeg. Inwoners van Wassenaar zijn volgens mij blij dat er eindelijk een restaurant is wat een hoog culinair niveau nastreeft.

Ook de kranten zijn gelukkig positief gestemd; onlangs hebben wij de officiële opening van Sophie gehad, meerdere kranten, waaronder het AD, NRC en de Posthoorn hadden lovende berichten over Sophie.

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed? Tips voor andere ondernemers?

Onze grootste obstakel is de verborgen ligging. In een kasteel midden in de bossen van Wassenaar. Ondanks de prachtige omgeving met schitterende tuin en vijver, is het geen locatie waar men toevallig even langs komt wandelen. Mensen moeten ons weten te vinden en dit kost nou eenmaal tijd. Daarbij was Kasteel de Wittenburg voorheen een zeer besloten en exclusieve locatie, ook dit zit nog steeds bij mensen in het systeem, het duurt even voordat mensen weten dat zij nu wel zomaar bij de Wittenburg kunnen binnen wandelen.

Een tip? PR, PR, PR. Breng jezelf zoveel mogelijk onder de aandacht en zorg dat mensen over je praten.

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Gemotiveerde mensen met de GO mentaliteit in je team. Het klinkt misschien wat standaard maar maakt wel écht het verschil. Gasten komen tegenwoordig niet meer voor lekker eten maar voor een complete avond uit. Daarbij hoort nou eenmaal een leuk verhaal over de gerechten, de wijn en het persoonlijke praatje.

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

De wijnleverancier van Sophie, en tevens het kasteel, is de Kwast Wijnkopers, zij denken graag met ons mee en zijn altijd aanwezig bij de proeverij van onze nieuwe kaart om zo de perfecte wijn spijs combinatie te creëren. Onze vis leverancier is Sea Food Centre, deze leverancier komt uit onze regio en levert constante kwaliteit. Onze groenteboer is Van Gelder, zij hebben een breed assortiment groente, fruit en kruiden. Onze bakker is bakker Kaptein, deze komt uit Wassenaar en staat bekend om zijn ambacht. Laten we vooral Nice to Meat, onze vleesleverancier, welke bovenaan staat op het gebied van vlees, niet vergeten.

Wij serveren thee van Newby thee en koffie van Goppion koffie. Alle overige dranken hebben wij zoveel mogelijk van Van Kleef en Rutte.

Waarom juist met deze leveranciers?

Zoals hierboven al deels beschreven kiezen wij onze leverancier niet zomaar. Wij werken graag samen met leverancier welke gaan voor kwaliteit en welke met ons meedenken. Zo hebben wij Newby gekozen omdat zij verse thee hebben in een ‘zakje’. De training welke zij geven is tevens erg sterk, dit zorgt voor een beter product kennis voor het team wat wij kunnen overdragen aan de gast. Wij kozen voor Goppion koffie omdat zij, net als wij, voor kwaliteit gaan. Zo komt hun koffie van de allerbeste plantages, serveren zij enkel fairtrade koffie én zijn ook zij erg goed in het persoonlijke contact met de klant wat er voor zorgt dat wij dé perfect koffie kunnen serveren. Waarom Van Kleef en Rutte? Wij hebben dan wel een Franse keuken met een knipoog naar de Aziatische keuken maar er gaat niets boven de Nederlandse likeuren. Ook dit is iets wat de toeristen erg kunnen waarderen. Waarom zou je iets over de grens zoeken als het veel dichterbij kan?

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Ik ben onwijs nieuwsgierig hoe andere ondernemers het zouden aanpakken om een locatie welke lastig te vinden is en voorheen zeer besloten was, onder de aandacht te brengen van de omgeving. Een advertentie in de lokale kranten, flyeren ed., dat hebben we allemaal al gedaan, wellicht heeft iemand nog een goede tip?

Wat vind je van een platform als Horecanieuws.nl dat als doel heeft om horeca ondernemers te inspireren?

Het is leuk dat er een platform is als deze waarop ondernemers elkaar kunnen inspireren. Daarbij is het natuurlijk altijd goed om tips uit te wisselen. Uiteindelijk zitten we allemaal in ‘hetzelfde schuitje’ en kunnen we allemaal best wat hulp gebruiken.

Doen jullie bij Sophie meer dan enkel lunch of diner?

Ja! Zo organiseren wij in oktober en november de High Tea in samenwerking met Jennifer Ewbank en hebben wij maandelijks een concert. De eerstvolgende is 26 oktober met Paul van Vliet. Velen gingen hen al voor, zo hebben wij Karin Bloemen en Mariska van Kolck, Alain Clarck, Romy en Antje Monteiro, Jan Vayne en vele anderen mogen verwelkomen.

In de zomer hebben wij deze concerten, bij mooi weer, buiten in onze kasteeltuin, nog even wachten op het mooie weer en men kan weer genieten in onze tuin.

Meer informatie: www.restaurantsophie.nl

Restaurant Sophie
Landgoed de Wittenburg 1
2244BV Wassenaar
t. 070-5151500

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen