Koos Brochard van Klein Parijs Harderwijk

zondag 24 maart 2019

Onze leveranciers zijn:

Hanos
Naar leveranciersovericht

Toen we in 2014 begonnen heb ik gezegd dat we in drie jaar de Bib Gourmand moesten halen. Dat hebben we gedaan en dit jaar wederom.

Wie ben je en vertel eens iets meer over jouw zaak?

Koos Brochard, bordensleper bij Klein Parijs.

Klein Parijs is een wijnbar/bistro in het centrum van Harderwijk. Wij hebben ons laten inspireren door moderne Parijse bistro’s: mooie wijnen en klassieke Franse bistrogerechten met onze culinaire twist, ook wel bistronomie genoemd.

Waarom ben je horeca ondernemer geworden?

Ik werk nog maar 4,5 jaar in de horeca. Hiervoor heb ik diverse bedrijven gehad, projecten gedaan en bij Defensie gewerkt. In mijn jeugd heb ik bij mooie restaurants in het westen gewerkt. Altijd gedacht dat ik er later iets mee ga doen. Totdat mijn ex-schoondochter haar tent te koop aanbood, waar we al wel zakelijk advies gaven. Toen dacht ik, ik ga dat gewoon doen. Inmiddels hebben we ook een restaurant aan de haven in Harderwijk.

Wat is voor jou de grootste uitdaging en op welke wijze pak je dit aan?

Het werk niet als werk op te vatten en dat niet alleen bij mij, maar ook bij mijn team. Ik zeg altijd “als het op werken begint te lijken dan stop ik er direct mee”.

Wat is jouw grootste succes en zou je hier iets meer over kunnen vertellen?

Toen we in 2014 begonnen heb ik gezegd dat we in drie jaar de Bib Gourmand moesten halen. Dat hebben we gedaan en dit jaar wederom. Door te focussen heb je een doel voor ogen. En dan is het een kwestie van scoren. Zonder doel ben je een vriendschappelijk partijtje aan het spelen. Wij willen elke dag de Olympische medaille halen met het team.

Hoe zorg je dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends?

Als eerste doen we ons ding. Dat zorgt voor afwijking van wat de rest doet. Daarnaast houden we de social media in de gaten en spreken we veel met onze collega’s en leveranciers. Ook gaan we geregeld bij collega’s eten.

Neem je weleens een kijkje bij andere horeca ondernemers? Waar ben je laatst geweest en wat heb je hiervan opgestoken?

Op eerste Kerstdag weer bij ’t Nonnetje geluncht. Super collega’s. De smaken en het opmaken van de borden is fenomenaal. Dan denk ik: we zijn een bistro, zo wil ik het niet. Net iets boerser en minder smaken past dan beter bij ons. Onze brigade is de helft van wat zij hebben.

Met welke leveranciers werk je fijn samen?

Onze wijnleveranciers: Ovino uit Almere, De Wijntherapeut uit Ermelo en Hanos zijn onze belangrijksten. We wisselen de wijnleveranciers per menu (per 6 weken) af, zodat ze om de beurt hun bijdrage kunnen leveren aan ons menu. Het komt bijna nooit voor dat 1 leverancier niet kan leveren. We proeven samen het menu in combinatie met de wijnen. Voor vlees, brood en zuivel zoeken we het ook om de hoek.

Hoe zorg jij dat jouw zaak onder de aandacht komt bij nieuwe gasten?

Social media, 1 x per maand (minimaal) een nieuwsbrief en we organiseren diverse evenementen waardoor je steeds weer andere mensen trekt. Deze worden natuurlijk ook gecommuniceerd via social media en de nieuwsbrief.

Meer informatie: www.kleinparijs.com

Bistro – Wijnbar Klein Parijs
Bruggestraat 47
3841CM Harderwijk
(t) 0341-751343

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen