Maurice & Annebel van Morris & Bella

maandag 15 april 2019

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

Bijna twee jaar geleden zijn wij het restaurant begonnen op het moment dat steeds meer mensen plantaardig gingen eten en veel mensen bewuster met voedsel om wilde gaan.

Allereest, wie zijn jullie en wat doen jullie precies?

Wij zijn Maurice Leeffers en Annebel van Meegen en samen zijn wij restaurant Morris&Bella begonnen. Maurice staat in de keuken en Annebel bestiert de voorkant. De mise en place doen we zo veel mogelijk samen. Wat wij precies doen? Wij hebben een veganistisch restaurant waar je een 3 tot 6 gangen menu kunt eten en waar je als je dat wel wil je een supplement van vlees of vis bij kunt bestellen. Wij misten een plek waar we allebei lekker en uitgebreid konden eten en spontaan binnen konden lopen ondanks dat Bella veganistisch is. Wij vonden het aanbod van vegan fine dining te beperkt en vaak niet interessant genoeg of uitdagend/prikkelend genoeg. En we wilde laten zien dat veganistisch eten heel lekker en mooi kan zijn en dat dat niet perse een seitan burger hoeft te zijn of een plak gebakken tofu. Vaak is het ook zo dat je als veganist producten moet schrappen uit een gerecht maar je wel altijd de volle prijs betaald, je betaald dus voor wat je juist niet wilt. Bij ons betaal je juist extra voor wat je wel wil. Daarnaast sluit je een aantal allergene direct al uit als de basis van je gerechten veganistisch is.

Waarom de naam Morris & Bella?

De naam van de zaak komt van onze eigen namen. Maurice wordt altijd Morris genoemd door vrienden en familie en ik, Annebel, al van kleins af aan Bella. Wij zijn een klein intiem restaurant met een duidelijk eigen concept en daarom leek het ons ook passend om onze eigen naam daar voor te gebruiken. Het eerste moment dat we het restaurant binnen stapte toen we gingen kijken of het wat voor ons was, vonden we de zaak een hele prettige sfeer hebben. Alles klopte voor ons! Gasten vinden dat ook, intiem, huiselijk, ontspannen en daarom lag onze eigen naam ook voor de hand. En Morris&Bella is qua naam een mooie combinatie. Als we Anton en Frederieke hadden geheten was het anders geweest en had het niet op de gevel gestaan 😉

Wilde je altijd al horeca ondernemer worden?

Nee, allebei niet. Morris wilde maritiem officier, of eigenlijk stuurman worden, maar bleek niet geschikt voor de studie.Hij was te slecht in natuurkunde en wiskunde 😉 Als bijbaantje werkte hij in de afwas en daarna in de keuken en zo is de liefde voor het vak begonnen. Bij de laatste werkgever heeft hij ook nog te tijd gehad om de studie tot voedingsdeskundige en orthomoleculaire voedingsdeskundige te volgen. Voor mij, Bella, eigenlijk hetzelfde. Vroeger wilde ik bij het circus en daarna bij de politie te paard. Uiteindelijk omdat ik het op het moment dat ik een keuze moest maken het niet wist ben ik rechten gaan studeren. Nederlands recht gestudeerd en afgestudeerd met master Arbeidsrecht, maar ten tijde dat de crisis in volle gang was. Geen leuk werk te vinden en besloot toen te gaan doen wat ik echt leuk vond en dat was door gaan in de horeca. Had altijd in de horeca gewerkt naast mijn studie en ben toen BHV en sociale hygiëne gaan halen. wijncursus gaan doen etc. Dit jaar wil ik beginnen met de vinologen opleiding.

Welke kansen zie je?

Welke kansen? Heel veel! Bijna twee jaar geleden zijn wij het restaurant begonnen op het moment dat steeds meer mensen plantaardig gingen eten en veel mensen bewuster met voedsel om wilde gaan. Wij willen laten zien hoe lekker plantaardig eten kan zijn. Doordat we mensen wel een supplement aanbieden van vlees of vis, waar ze extra voor moeten betalen, gaan mensen bewuster kiezen wat ze eigenlijk willen. Willen ze vlees en vis bij elk gerecht, of ook een aantal gangen zonder? Daardoor kiezen gasten ook vaker een gang veganistisch. En veel gasten die vaker bij ons komen, weten hoe lekker het zonder is en dat het supplement niet nodig is en gaan helemaal veganistisch. Je ziet het veganistische aanbod in restaurants het laatste jaar enorm toenemen, dat geeft wel aan dat daar genoeg kansen liggen.

Wat missen we nog in de horecamarkt, volgens jou?

Nog meer vegan fine dining die op maandag en dinsdag open zijn, zodat wij daar zelf lekker kunnen gaan eten 😉 Gelukkig koken steeds meer restaurants met lokale producten en in het seizoen, daar worden wij heel blij van.

Werk je samen met anderen en waarom?

Met andere als in met personeel? Nee, wij hebben geen personeel. We werken ook niet samen met andere chefs of zo.

Welke leveranciers hebben jullie?

Onze leveranciers zijn de Lindenhoff voor onze groenten en vlees, De Wolverlei voor de geitenkaas, de Kweker, Jan Veerman voor de vis, Containing Mushrooms voor onze oesterzwammen. Gebrouwen door Vrouwen en de Prael voor het bier. Kruidenthee Amsterdam voorziet ons van heerlijke thee waarvan de meeste uit Amsterdam komen. Hesselink voor de koffie en dan hebben de meest duurzame lijn, de Fingerprinted. Pieksman, Vinoblesse en Neleman voor de wijn. En Mama voor het hele fijne zuurdesem brood. En we hebben de olijfolie van Olicatesse, die is zo waanzinnig lekker! En als we iets vergeten zijn van groenten dan gaan we op zaterdag naar de dames van de Vierslag op de Noordermarkt. En de dame van Annemieke’s Pluktuin die ook op de Noordermarkt staat heeft prachtige bloemen.

Waarom werken jullie juist met deze leveranciers?

Wij werken zo veel mogelijk biologisch en met mensen die gepassioneerd zijn in wat ze doen. Zoals bakker Mama bijvoorbeeld, de Wolverlei en Olicatesse. De sociale betrokkenheid die onze leveranciers hebben vinden wij belangrijk, daarom hebben wij gekozen voor Brouwerij de Prael, Kruidenthee Amsterdam en ook bakker Mama. Kwaliteit gaat voor ons altijd boven kwantiteit, lokaal boven ver weg. Kleinschaligheid boven massa. De wijnen moeten veganistisch zijn en biologisch en daarnaast gewoon super mooi. Zowel Vinoblesse en Pieksman hebben een hele mooie wijnselectie. De Kweker zit voor ons op weg naar de zaak, dus daar kunnen we met de bakfiets makkelijk langs fietsen als we spullen nodig hebben.

Wat is jouw belangrijkste advies voor startende horeca ondernemers?

Doe wat je het leukst vindt! Hou vast aan je concept ook al trekken mensen hun wenkbrauw op als je ze uitlegt wat je wil gaan doen. Wij hebben veel fronsende blikken gehad van vrienden, collega’s en familie. Maar uiteindelijk toen ze het proefden en zagen wat we gingen doen, waren ze om en vonden ze ons concept eigenlijk heel logisch. Maar het belangrijkst is dat je gewoon moet doen wat je het leukst vindt en dat met volle overtuiging!

Wat zou je anders doen met de kennis van nu?

Alles wat we hiervoor hebben gedaan, heeft allemaal bijgedragen aan wat we nu doen en wie we zijn. Klinkt heel cliché, maar ja cliché’s zijn toch vaak waar. Als we dingen anders hadden gedaan, dan hadden we elkaar waarschijnlijk niet ontmoet bij onze vorige werkgever, Stadscafé van Kerkwijk. En was vanaf daar ons balletje niet verder gaan rollen. Nu hebben we een mooie zaak, wonen samen en zien we elkaar veel en hebben plezier in ons werk 😉

Meer informatie: www.morrisenbella.nl

Morris & Bella
Nova Zemblastraat 586
Amsterdam
(t) 020-4752046

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen