Patrick Zoutendijk van Toute le Monde

maandag 11 februari 2019

Onze leveranciers zijn:

Hanos
Naar leveranciersovericht

Toen ik de zaak heb overgenomen heb ik een stuk aangebouwd en daarin ben ik weer een à la carte restaurant begonnen.

Wie bent u en kunt u uw horecazaak beschrijven?

Mijn naam is Patrick Zoutendijk. Tout le Monde is twee bedrijven in één. Ik heb een à la carte restaurant en een feestgedeelte voor feesten, partijen, vergaderingen en meetings. Ook doen wij veel catering buiten de deur zoals voor bruiloften.

Hoe bent uzelf in de horeca beland?

Mijn vader had vroeger een horecabedrijf, zo ben ik in de horeca gaan werken en dat ben ik blijven doen. Vanaf een jaar of negen ben ik erin gerold. Ik begon vanaf een jaar of twaalf met afwassen, toen ik veertien jaar was stond ik achter de bar, hierna in de keuken en zo heb ik een beetje van alles gedaan tot ik het bedrijf heb overgenomen.

Wat is de hoofdzaak in uw bedrijf?

Het restaurant draaien we elke dag dus dat is wel de hoofdzaak. Vrijdag, zaterdag en zondagmiddag doen we er partijtjes bij. En doordeweeks hebben we vaak ook nog groepjes die in een aparte zaal eet bijvoorbeeld.

Waarom heeft u voor dit concept gekozen?

Vroeger was Tout le Monde alleen een café en restaurant, hierna heeft mijn vader op een gegeven moment alleen nog maar feesten en partijen gedaan en viel het restaurantgedeelte weg. Toen ik de zaak heb overgenomen heb ik een stuk aangebouwd en daarin ben ik weer een à la carte restaurant begonnen. Zodoende heb ik dan feesten en partijen en nog een restaurant erbij.

Jullie zijn van alle markten thuis met feesten, trouwerijen, restaurant, catering etc. Hoe valt dat te managen?

Feesten en partijen zijn goed voor te bereiden. Ook heb ik 15 man personeel in dienst, dus zo kunnen we de taken goed verdelen.

Wat voor gasten komen bij jullie over de vloer?

Tussen de achttien en 100 jaar. Daarom hebben we een hele diverse kaart. We hebben vaak feesten en partijen van 50 tot 60 jaar getrouwd en dan weer hele nieuwe bruiloften. Dus we krijgen veel verschillende mensen over de vloer.

Wat voor gerechten serveren jullie?

Van saté tot côte de boeuf. We hebben een heel breed segment. Er zijn gerechten van 5,50 tot 17,50 maar ook van 14,50 tot 65 euro. Je kunt het zo duur en goedkoop mogelijk maken als je zelf wilt.

Met welke leveranciers werken jullie samen?

Wij hebben vis van Koman, slagerij De Zeeuw, we doen boodschappen bij Hanos en Makro, droge kruideniers waren hebben we van Kreko en Heineken natuurlijk.

Waarom juist met deze leveranciers?

Vooral voor de prijs-kwaliteit verhouding. Goede prijs-kwaliteit voor droge kruideniers waren. Bij de Hanos kijk ik voor de speciale dingetjes zoals aparte aardbeitjes en dat soort dingen. Ook rijd ik vaak voorbij de Makro dus daar koop ik dan extra spullen.

Wat zou u beginnende horecaondernemers voor tip willen meegeven?

Kijk naar je omgeving. Wat voor mensen wonen er rondom je restaurant en kijk naar wat voor gasten je over de vloer krijgt. Probeer te koken naar de monden van de mensen. Het is lastig om de smaak van je gasten te veranderen maar makkelijker om je gerecht iets aan te passen.

Meer informatie: www.toutelemonde.nl

Tout le Monde
Noordweg 19
2641 AJ Pijnacker
(t) 015-3699239

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen