Er is zoveel moois op culinair gebied om ons heen in Nederland, dat moeten we met elkaar willen koesteren.
Gepicknict met vrienden en kinderen in een groot weiland aan het water.
“I grew up in the countryside, I used to work in the fields,” says Gast. “My parents had careers, so I was doing all of the cooking.” But it was a computerised career test at school that set him on his culinary path. As a young man, he headed to London to do his training, but it proved a culture shock. “The way people communicated with each other, it wasn’t really a team effort,” he recalls. “Everybody was shouting, throwing things. I was so stressed out that I cooked a lobster in a microwave!” Gast describes his time working under the domineering chef as “the worst time in my life”.
But the experience propelled Peter in a different, more harmonious direction. Returning to the Netherlands, he set up his own restaurant, ‘t Schulten Hues in Zutphen (2002-2018) which, at the centre of its menu, features herbs and flowers cultivated and harvested by Gast. In under two years he was awarded his first Michelin star, aged only 25.
Gast openend restaurant Graphite in October 2018. “It’s the next step.”
A Speak Easy restaurant in the centre of Amsterdam, where you will be welcomed in a private and spacious restaurant.
You will be entertaint in a clubby setting with loud music & dimmed lights, special flavors and quirky wines.
You can only get in with a QR code that opens the front door. You will receive your own QR code after making a booking.
Wij hebben geprobeerd de lol weer terug te halen in het uit eten gaan. Dat begint al bij het feit dat wij geen foto’s verspreiden van het interieur. Je weet dus echt niet wat je kunt verwachten. Als je dan aankomt in de Paardenstraat krijg je misschien een kriebel in je buik. Zitten we hier wel goed? Het pand is aan de buitenkant ook niet herkenbaar als restaurant. Er hangt alleen ergens een naambordje en een QR code scanner. Als de deur opent met de QR code die je hebt ontvangen na reserveren, dan pas weet je of je de goede keuze hebt gemaakt.
Wij werken met leveranciers uit de omgeving. Wij vinden het belangrijk de Nederlandse erven te benadrukken. Dutch Cuisine. Er is zoveel moois op culinair gebied om ons heen in Nederland, dat moeten we met elkaar willen koesteren.
Niet specifiek. Ik heb het wiel ook niet uitgevonden. Blijf jezelf, blijf authentiek. Geniet van de dingen en mensen om je heen die belangrijk voor je zijn.
Meer informatie:
graphite.amsterdam
Graphite
Paardenstraat 15III
Amsterdam
(t) 06-18829580
Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!
Sinds 2013 hebben wij een Michelin ster en een mooie score in Gault&Millau
De Auberge is een plek waar onze gasten altijd welkom zijn en we iedereen persoonlijk ontvangen. We doen niets liever dan onze liefde en kennis van goed en lekker eten en drinken delen met mede-liefhebbers.
We willen dat iedereen hier kan genieten van een hapje en een drankje, vanaf 9.00 uur ’s ochtends tot gezellig eten en borrelen in de avond.
Spanish coffee, Irish coffee en French coffee bij een ieder wel bekend! Maar kent u de Fryske koffie al? Wellicht nog onder de 'oude' naam Dokkumer Koffie? De Fryske koffie is weer terug van weggeweest alleen in een nieuw jasje! Probeer deze heerlijke koffie variatie eens, u zult er geen spijt van krijgen!
Serveer jij jouw gasten het beste water? Met MADE BLUE maak je van kraanwater lekker gekoeld plat en bruisend bronwater tegen lagere inkoopkosten, terwijl je voor elke liter die je serveert 1.000 liter schoon drinkwater beschikbaar maakt in ontwikkelingslanden. Dat is nog eens water met een goed verhaal!
Hot2Home™ is de eerste echte oplossing voor het bezorgen van friet. Een totaal concept dat bestaat uit de twee elementen.
Bekijk online onze meest recente acties en aanbiedingen!
OP=OP zomeractie: € 1000 extra korting! Deze zomer krijgt u extra € 1000,- netto korting op de DV 80.2. Let wel op: OP=OP!