Peter Gast van Graphite

maandag 8 juli 2019

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

Er is zoveel moois op culinair gebied om ons heen in Nederland, dat moeten we met elkaar willen koesteren.

Wat is het leukste dat je gedaan hebt afgelopen maand? (privé of zakelijk)

Gepicknict met vrienden en kinderen in een groot weiland aan het water.

Vertel eens iets meer over jezelf en de zaak?

“I grew up in the countryside, I used to work in the fields,” says Gast. “My parents had careers, so I was doing all of the cooking.” But it was a computerised career test at school that set him on his culinary path. As a young man, he headed to London to do his training, but it proved a culture shock. “The way people communicated with each other, it wasn’t really a team effort,” he recalls. “Everybody was shouting, throwing things. I was so stressed out that I cooked a lobster in a microwave!” Gast describes his time working under the domineering chef as “the worst time in my life”.

But the experience propelled Peter in a different, more harmonious direction. Returning to the Netherlands, he set up his own restaurant, ‘t Schulten Hues in Zutphen (2002-2018) which, at the centre of its menu, features herbs and flowers cultivated and harvested by Gast. In under two years he was awarded his first Michelin star, aged only 25.

Gast openend restaurant Graphite in October 2018. “It’s the next step.”
A Speak Easy restaurant in the centre of Amsterdam, where you will be welcomed in a private and spacious restaurant.
You will be entertaint in a clubby setting with loud music & dimmed lights, special flavors and quirky wines.
You can only get in with a QR code that opens the front door. You will receive your own QR code after making a booking.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Wij hebben geprobeerd de lol weer terug te halen in het uit eten gaan. Dat begint al bij het feit dat wij geen foto’s verspreiden van het interieur. Je weet dus echt niet wat je kunt verwachten. Als je dan aankomt in de Paardenstraat krijg je misschien een kriebel in je buik. Zitten we hier wel goed? Het pand is aan de buitenkant ook niet herkenbaar als restaurant. Er hangt alleen ergens een naambordje en een QR code scanner. Als de deur opent met de QR code die je hebt ontvangen na reserveren, dan pas weet je of je de goede keuze hebt gemaakt.

Welke leveranciers hebben jullie en waarom?

Wij werken met leveranciers uit de omgeving. Wij vinden het belangrijk de Nederlandse erven te benadrukken. Dutch Cuisine. Er is zoveel moois op culinair gebied om ons heen in Nederland, dat moeten we met elkaar willen koesteren.

Heb je nog een goede tip voor collega ondernemers?

Niet specifiek. Ik heb het wiel ook niet uitgevonden. Blijf jezelf, blijf authentiek. Geniet van de dingen en mensen om je heen die belangrijk voor je zijn.

Meer informatie:
graphite.amsterdam

Graphite
Paardenstraat 15III
Amsterdam
(t) 06-18829580

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen