Raymond Reeb van Tante Kee Kaag

maandag 7 januari 2019

Als men ons voor de eerste keer bezoekt heeft men het gevoel iets unieks te hebben ontdekt en daardoor hebben wij veel mond tot mond reclame, wat de beste reclame is!

Kan je jouw horeca onderneming beschrijven?

Fine dining restaurant (JRE lid) toch toegankelijk door ontspannen sfeer en een mix van gasten zakelijk (strak in het pak) maar ook in het seizoen veel watersporters (korte broek). Groot terras aan het water en we werken veel met streekproducten. In 2017 hebben we een mega verbouwing en restyling gedaan die heel goed gelukt is. Daarom waren wij ook genomineerd als ‘best restyling’ 2017.

Onze sfeer zou ik willen omschrijven als strak en modern met klassieke details. Het voelt nog steeds aan als Tante Kee’s huiskamer waar iedereen zich snel bij ons thuis voelt.

Wat maakt jouw zaak uniek?

De locatie, sfeer, food en ons team!

Om bij ons te komen moet je met het pontje over (5 min 24/7). We zitten op een eiland wat bijdraagt aan de beleving. Mensen ervaren het als een vakantiegevoel en toch midden in de randstad, 20 min tussen Amsterdam en Den Haag en als je dan onze zaak binnen stapt, de warme sfeer, want we hebben één van de mooiste zaken van Nederland (vind ik zelf).

Wat zijn de reactie van bezoekers / gasten?

Als men ons voor de eerste keer bezoekt heeft men het gevoel iets unieks te hebben ontdekt en daardoor hebben wij veel mond tot mond reclame, wat de beste reclame is!

Dus men komt met hoge verwachtingen bij ons en de taak van ons en het team is om deze verwachtingen waar te maken.

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed? Tips voor andere ondernemers?

Je eigen koers varen, doelen en uitdagingen voor je zelf en het team neerzetten als baken aan de horizon. Zo hadden wij in januari 2018 als doel voor dit jaar ook de Bib Gourmand voor ons zelf neer te zetten en die is gehaald!

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Heel veel koks die ook eigenaar zijn, zijn zo gepassioneerd bezig met hun vak dat ze zo dicht op het bord kijken of dat blaadje of takje wel de goede kant op ligt. Daardoor de kijk op het grote geheel (je onderneming) niet meer ziet. Dus probeer ook die helikopterview te houden op je zaak, zodat je niet uit koers gaat, maar houd ook de details in de gaten en dat is de kunst van het ondernemen. 100 bordjes tegelijk in de lucht houden als een volleert circusartiest en dit allemaal met een hele grote glimlach!

En ga veel reizen als dat kan daar krijg je inspiratie van.

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

Kwast, Residence en Oud Reuchlin & Boelen voor de wijnen
Bourgondische Lifestyle de kazen
Rungis en Theo Opdam voor de groenten
Dirk van Chateaubriand is onze slager
Fixfisch de visleverancier en een lokale boer op Kaag eilang

Waarom juist met deze leveranciers?

Ik ben trouw aan mijn leveranciers en zij aan mij. Ik werk ook al heel lang met ze samen. De meeste al vanaf het begin in 2003 en ze weten wat ik wil en hoe ik het wil. En dat vind ik belangrijk zeker als de prijs ook eerlijk is die ze vragen.

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Kennis delen is altijd goed en als lid van de JRE doen we dit regelmatig tijdens bijeenkomsten of in de groepsapp die we hebben.

Verder vind ik ook dat je je eigen identiteit moet houden. Uiteindelijk moet je het zelf doen en op die manier jouw unieke horecazaak neerzetten met die unieke sfeer en beleving.

Meer informatie: www.tantekee.nl

Tante Kee
Julianalaan 14
2159 LA Kaag
(t) 0252-544206

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen