Rob van de Velde van IJzeren Man Horeca B.V.

maandag 5 augustus 2019

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

We willen dat iedereen hier kan genieten van een hapje en een drankje, vanaf 9.00 uur ’s ochtends tot gezellig eten en borrelen in de avond.

Wat is het leukste dat je gedaan hebt afgelopen maand? (privé of zakelijk)

De metamorfose van het Strandhuys realiseren.
De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een complete metamorfose van ons restaurant, het IJM Strandhuys. Van nieuwe keuken en nieuwe barren tot heringericht terras met afsluitbare serre en totaal ander meubilair. We hebben gekozen voor een complete restyling, waarbij de Horecafabriek ons heeft geholpen met ontwerp & styling. We zijn erg trots op het ‘nieuwe IJM’. Vanaf eind juni kan ook het glazen dak van de serre dicht en kunnen we bij zowel goed als slecht weer een unieke sfeer neerzetten aan het water. In de nieuwe stijl staat het genieten en vakantiegevoel in eigen land centraal. We willen dat iedereen hier kan genieten van een hapje en een drankje, vanaf 9.00 uur ’s ochtends tot gezellig eten en borrelen in de avond. Dit alles met het uitzicht over het water, heerlijk toch?!

Vertel eens iets meer over jezelf en de zaak?

Mijn naam is Rob van de Velde, ben 52 jaar en woon samen met mijn vriendin in Vught. Zelf heb ik in diverse restaurants gewerkt als kok en in 1995 Restaurant ’t Raadhuis in Uden gestart als eigenaar/chef-kok tot juni 2014. Na het runnen van mijn eigen restaurant ben ik de uitdaging aangegaan als keukenmanager bij ’t Zusje Franchise. Hier ben ik 4,5 jaar actief geweest, waarna ik sinds januari 2019 mede eigenaar ben van IJzeren Man Horeca B.V. IJzeren Man Horeca bestaat eigenlijk uit drie takken van sport. Het IJM Strandbad, waar we horeca verzorgen voor alle strandgasten en dagrecreanten. Het IJM Strandpaviljoen, waar we klaarstaan voor feesten, meetings en events. Met drie zalen met eigen terras en strand beschikken we over een prachtige locatie aan het water voor diverse evenementen. Tot slot het IJM Strandhuys, ons restaurant en terras, waar we 365 (of 366 😉 dagen per jaar gasten ontvangen voor een hapje en een drankje. Van ontbijt tot diner en van een kopje koffie tot een hele middag borrelen.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Het voornaamste hierin is toch wel de ligging aan het water, midden in prachtige natuur. Onze horecagelegenheden beschikken allemaal over hun eigen strand en terrassen, waardoor je constant kunt genieten met een weidse blik over het water.
De IJzeren Man kent al een lange geschiedenis en is destijds vernoemd naar de stoombaggermolen die hem groef. Op deze plek werd zand gewonnen voor de stadsophoging van de wijk Het Zand in ‘s-Hertogenbosch, rond 1890. Dat gebeurde met een zogenaamde “excavateur”, een grote graafmachine, in de volksmond “De IJzeren Man” genoemd. De arbeiders dachten hun baan te verliezen en een scheldnaam voor de stoombaggermolen ontstond: “De IJzeren Man”.
Sindsdien is de IJzeren Man uitgegroeid van bosmeer tot zwembad en inmiddels met de mooie horecazaken tot een echte trekpleister in de omgeving. Zowel voor lokale mensen als toeristen. De mooie waterplas brengt een stuk magie, die de IJzeren Man tot een speciale plek maakt om te bezoeken. Een hapje eten of een cocktail in je hand smaakt toch net wat beter met mooi uitzicht over het water. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor meetings aan het water, een fijne plek om éven echt ontsnappen van de werkplek en in een andere omgeving te vergaderen of borrelen.

Welke leveranciers hebben jullie en waarom?

Onze voornaamste leveranciers zijn Heineken, Coca cola en Sligro. Ook werken we met diverse lokale vers leveranciers. Het is met deze partijen fijn om samen te werken. Ze denken mee en we hebben korte lijntjes met de verantwoordelijken. Enkele lokale leveranciers wilden we er natuurlijk ook bij blijven betrekken. Altijd fijn om de kwaliteiten uit de omgeving te kunnen benutten en te mogen verkopen binnen de zaak.

Heb je nog een goede tip voor collega ondernemers?

Zorg dat je personeel en bedrijf er altijd tip top uitzien, dan sta je al met 1-0 voor.

Welke vraag hebben wij niet gesteld en zou jij jezelf willen stellen?

Vraag: Welke doelgroep wil je bereiken?
Antwoord: We trekken een zeer breed publiek en dit willen we ook graag zo houden. Van jong tot oud en van spijkerbroek tot net pak, iedereen moet zich op zijn of haar gemak voelen bij IJM. Of iemand nu het IJM Strandbad bezoekt om te zwemmen, een feest beleeft bij het IJM Strandpaviljoen of uit eten gaat bij het IJM Strandhuys, iedereen moet zich welkom voelen.

Meer informatie: www.ijzerenman.nl

IJzeren Man Horeca B.V.
Boslaan 49
Vught
(t) 073-6572093

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen