Robbert van Mortimer Amsterdam

maandag 19 november 2018

Als kok ben ik gewend om alles gewoon op basis van mijn ervaring te doen. Ik weet hoe ik een gerecht moet klaarmaken en moet knallen op een drukke avond. Een eigen onderneming starten is een ander verhaal...

Kan je jouw horeca onderneming beschrijven?

Na lang actief te zijn geweest als DJ en organisator van feestjes in Amsterdam besloot ik van mijn hobby voor koken en lekker eten mijn werk te maken. Ik ging aan de slag in de keuken bij meerdere restaurants in Amsterdam en belandde uiteindelijk bij Gaggan in Bangkok (bekend als de nummer 5 van de wereld).

Hoewel dit een hele gave ervaring was heb ik altijd de ambitie gehad om mijn eigen zaak te starten. Het is mijn droom om de fine dining invloeden te vertalen naar een toegankelijke en lekkere brunch. Toen de eigenaren van Vinnies mij belden om te vertellen dat het pand op de Nieuwezijds kolk vrij kwam, besloot ik er vol voor te gaan.

Mortimer is de nieuwe hangout voor de buurt in hartje Amsterdam. We serveren all day brunch, goede koffie & aandacht voor de gast. Door middel van samenwerking met lokale leveranciers zorgen we dat alles knetter vers is en uit de buurt komt. Het doel is om een huiselijke plek te creëren voor de buurt en andere horeca ondernemers, waar passie en liefde terug komt in de all day brunch.

Wat maakt jouw zaak uniek?

Mortimer zit midden in de drukte van het centrum van Amsterdam, maar heeft toch een gezellige huiskamersfeer. Tussen alle internationale fastfood & to go ketens zorgen wij voor een persoonlijke sfeer, waar mensen op hun gemak van een lekkere brunch & goede kop koffie kunnen genieten. Ook het team is uniek: iedereen heeft een eigen verhaal en draagt weer op zijn of haar eigen manier iets positiefs bij aan de Mortimer sfeer.

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed? Tips voor andere ondernemers?

Als kok ben ik gewend om alles gewoon op basis van mijn ervaring te doen. Ik weet hoe ik een gerecht moet klaarmaken en moet knallen op een drukke avond. Een eigen onderneming starten is een ander verhaal…

Er komt zoveel op je af, waar je van te voren nóóit rekening mee had gehouden. Zonder zakelijke rekening, geen contracten met leveranciers. Zonder een luifel voor de deur, geen foto’s om online te zetten. Alles is van elkaar afhankelijk en daar kom je natuurlijk pas achter als je er midden in zit!

Als je jezelf in vijf woorden zou moeten omschrijven, welke zijn dat dan?

Een chaoot, lekkerbek en ambitieuze ondernemer. Daarnaast ben ik open minded en blijf ik graag leren van andere ondernemers.

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Zorg ervoor dat je hulp inschakelt van positieve mensen die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Besteed de dingen uit waar jij niet goed in bent en geef mensen de ruimte om mee te denken. Zo ben je één team en voelt iedereen zich verantwoordelijk!

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

We werken alleen samen met lokale leveranciers die ambachtelijke producten van hoge kwaliteit hebben én een goed verhaal vertellen. Zo komen onze kruiden van Vanilla Ventures, tomaten voor onze chutney van de kwekerij in Osdorp, vers brood van bakkerij MAMA en de sapjes van Brandstof.

Waarom juist met deze leveranciers?

Hier komt mijn fine-dining ervaring om de hoek kijken: producten die gebruikt kunnen worden op sterrenniveau, worden nu verwerkt in een laagdrempelige brunch voor iedereen.
Bovendien werken deze leveranciers niet met massaproductie, wat beter past bij het concept van Mortimer.

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Kom gewoon een keer langs op je vrije dag en laat me horen wat je er van vindt! Er is altijd ruimte voor verbetering en ik sta open voor feedback van andere ondernemers. Ook samenwerkingen met lokale producenten zijn meer dan welkom.

Wat vind je van een platform als Horecanieuws.nl dat als doel heeft om horeca ondernemers te inspireren?

Super goed initiatief, leuk om geïnspireerd te worden door andere ondernemers en niet alleen de succesverhalen te lezen!

Wat is jouw lievelingsgerecht?

Mortimer’s Eggs ‘mushrooms on toast’.
Dit gerecht zorgt echt voor een smaakexplosie! De combinatie van knapperige champignons en een zacht ei heeft een hoog Umami gehalte, ofwel ‘smaak van heerlijkheid’.

Meer informatie: www.mortimer.business.site

Mortimer
Nieuwenzijds Kolk 33
1012 PV Amsterdam
Nederland
(t) 020-2332899

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen