Robert Hartelman van Hotel de Sterrenberg

maandag 24 juni 2019

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

We laten graag zien welke mooie producten de Veluwe te bieden heeft, daarom werken wij veel samen met lokale leveranciers.

Wat is het leukste dat je gedaan hebt afgelopen maand? (privé of zakelijk)

Privé ben ik momenteel erg druk geweest met alles regelen voor het huis dat ik samen met mijn vriendin gekocht heb en waar we 1 juli de sleutel van krijgen. En werk gerelateerd momenteel druk met de nieuwe kaart die er weer aan komt. En nog examineren op scholen voor het zelfstandig werkend kok niveau 3.

Vertel eens iets meer over jezelf en de zaak?

Ik ben Robert Hartelman, 32 jaar en kom oorspronkelijk uit Halle in de Achterhoek. Ik heb dan ook in Doetinchem op het Graafschap college de koksopleiding gedaan. Daarna heb ik er voor gekozen om mij nog verder te verdiepen in het koksvak en de management kant door nog niveau vier te doen in Apeldoorn. Het vak heb ik geleerd bij “De beukenhorst” onder leiding van Mike vrijdag, bij Villa Copera onder leiding van Toine Smulders en bij Hotel de Wereld in Wageningen. Inmiddels ben ik al zeven jaar werkzaam bij Hotel de Sterrenberg. Ik ben begonnen als zelfstandig werkend kok, toen sous chef en nu sinds vijf jaar chefkok. Sinds ik er werk heeft de keuken van restaurant Cepes grote veranderingen ondergaan. Het niveau van de keuken is omhoog gegaan alsmede de stabiliteit. We zijn een stabiel keukenteam met een groep van jongens die er allemaal al minimaal 5 jaar werken. Wij zijn dan ook in 2017 bekroond met een Bib Gourmand van de Michelin gids. Onze kaart is eigentijds, maar wel met een klassieke inslag. Ik ben zelf nog een jongen van de “old skool” dat betekent dat bij mij de Franse basis keuken de meeste invloed heeft, maar we gaan ook met de tijd mee en vernieuwen en verfijnen waar nodig.

Wat maakt jullie zaak uniek?

Wat ons wellness hotel uniek maakt is de combinatie tussen natuur, cultuur, gastronomie en ontspanning. Ons hotel is gelegen aan de rand van Park de Hoge Veluwe, waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Daarnaast kan je het vlakbij gelegen Kroller Muller museum bezoeken, met bijvoorbeeld bekende werken van van Gogh. Na een ontspannen dag op de Veluwe is er de mogelijkheid om heerlijk ontspannen in de wellness van het hotel, die samen met de rest van het hotel, compleet vernieuwd is twee jaar geleden. Daarna kan je aanschuiven in restaurant Cepes, om te genieten van een culinair diner op Bib Gourmand niveau. Ook bieden wij voor zakelijke markt complete arrangementen aan. Niks is te gek, van fietsen, vergaderen, zakelijke diners en lunchen tot yoga workshops. Het complete plaatje voor mensen die een weekendje weg willen kunnen wij daarom prima invullen.

Met welke leveranciers & merken werken jullie en waarom?

We laten graag zien welke mooie producten de Veluwe te bieden heeft, daarom werken wij veel samen met lokale leveranciers. Zo kan je bij ons op de kaart kalfsvlees terugvinden van Ecofields, dit is een biologische kalfsboerderij uit Wekerom, op slechts vijf minuten rijden gelegen van Otterlo. Ook werken wij met Olde Remeker kaas van de Veluwe, verkozen tot 1 van de beste kazen van Nederland. Deze kaas wordt gemaakt van de melk van Jersey koeien en is ook volledig biologisch. Daarnaast halen wij onze geitenkaas bij Geitenboerderij de Groote Stroe uit Stroe. Ook weken wij vaak met de forellen van forellenkwekerij het Smallert op de Veluwe. Op dit moment werken wij met de witte asperges van de lokale asperge boerderij uit Otterlo. Op ons eigen land verbouwen wij onze eigen groenten en kruiden zoals lavas, munt en koolsoorten. Wij vinden het belangrijk dat de gasten een stukje Veluwe kunnen proeven, daarnaast vinden wij het ook belangrijk de lokale ondernemers te steunen.

Heb je nog een goede opleidingstip voor collega ondernemers?

Zorg dat je het ambacht ook blijft overdragen op de nieuwe lichting. Neem er de tijd voor om de kennis over te dragen, zodat het koksvak op niveau blijft. In veel zaken wordt tegenwoordig met half of heel fabricaten gewerkt, waardoor veel aankomende en jonge koks met veel kooktechnieken niet of nauwelijks meer in aanraking komen. Het zou zonde zijn als deze kennis verloren gaat. Uiteindelijk zijn wij als leermeesters samen met de scholen verantwoordelijk voor de koks van de toekomst. Daarom is het ook belangrijk om te laten zien van het begin product tot het eindproduct wat we doen. De keuze voor verantwoorde en biologische producten is dan ook heel belangrijk. We willen de leerlingen en stage lopers dat ook meegeven. Als je als kok je basistechnieken beheerst dan ben je al op de helft.

Meer informatie: www.sterrenberg.nl

Hotel de Sterrenberg
Houtkampweg 1
Otterlo
(t) 0318-591228

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen