Romano & Romy van Parkpaviljoen Zwolle

maandag 25 februari 2019

Wat voor ons het sleutelwoord is; goed blijven praten met je personeel, investeren in ze en laten weten dat we dit samen doen.

Kan je jouw horeca onderneming beschrijven?

Ons Parkpaviljoen in het stadspark van Zwolle ligt op 10-15 minuten lopen van het centrum en station. Een heerlijke plek aan het water met een heus strandje ervoor en midden in het mooie park. Het is een uniek pand wat bijna geheel bestaat uit glas aan de buitenkant. Natuurlijk heb je daardoor een heel mooi uitzicht over het park en het water. Glas klinkt misschien kil, maar niets is minder waar het pand is aan de binnen zijde warm en helemaal in de trends van nu, maar toch ook tijdloos. Bij ons kun je in de ochtend terecht voor koffie met wat lekkers, lunchen op de middag en ‘s avonds genieten van een diner. Verder verzorgen wij bruiloften van a-z en kan men voor andere feesten en partijen ook bij ons terecht. We hebben meerdere evenementen of hebben samenwerking met evenementen die op het festivalterrein plaatsvinden, kort om de keuze is reuze.

Wat maakt jouw zaak uniek?

De plek, de omgeving, het concept en mensen die er werken en die er komen. De diversiteit aan mensen die er komen zorgen voor een unieke huiskamer sfeer. Door de weeks veel zakelijke lunches en borreltjes, op vrijdag hebben we regelmatig een feest en zaterdag is het de dag om lekker lang uiteten te gaan. Zondags komen de families samen en hebben we vaak 3 generaties zitten.

Wat zijn de reactie van bezoekers / gasten?

Een heerlijke huiselijke sfeer, warm eigentijdse sfeer, fijne mensen die er werken. We komen er graag, uniek plekje in Zwolle. We hadden veel verwacht maar niet dat het zo mooi en goed zou zijn. Superlekker eten en ook een mooie gelegenheid voor feesten. Erg vleiend allemaal.

Wat zijn jullie ervaringen: wat werkt er wel en wat werkt er niet goed? Tips voor andere ondernemers?

We zijn nog niet heel lang bezig, dus de echte tips kunnen we pas naar een aantal jaren zeggen. Als we dan wat zouden moeten noemen; blijf in je ondernemerschap dicht bij je zelf, probeer het thuis zoveel mogelijk los te laten, blijf creatief en blijf je zelf verbeteren evt door scholing. Uit geleerd ben je nooit.

Als je jezelf in vijf woorden zou moeten omschrijven, welke zijn dat dan?

Romano: creatief, sociaal, flexibel, mensen kennis, kort lontje
Romy: accuraat, sociaal, creatief, goed in overzicht houden, impulsief

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Luisteren naar je gasten die bij je komen, daar doe je het uiteindelijk voor. Behoud wel je eigenlijn en buig niet met alles mee, maar soms is iets overdenken wel goed.

Wat voor ons het sleutelwoord is; goed blijven praten met je personeel, investeren in ze en laten weten dat we dit samen doen.
Zij moeten het doen, zij dragen het over op de gasten. Een belangrijke basis die wel blijven uitdagen en laten streven naar perfectie in onze zaak. Daarbij is het ook je moeilijkste basis een goed team kost tijd, maar is het zo waard. We doen ongeveer om de 2 maanden trainingen, we zitten regelmatig bij elkaar om de neuzen dezelfde kant op te houden en natuurlijk houden we ook van leuke teamuitjes en die zijn belangrijk en waardevol.

De rest kun je aanschaffen, personeel moet voor je willen werken.

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

Hanos: Diverse middelen
Heineken/Sligro: Dranken
Wiegertsma: Vis
De smaak specialist: Kazen
Henk v/d Berg: Slager
Driessen: Slager
Bakkerij Lindeboom: Gebak, taarten en chocolade
Bread company: Brood, muffins en onze koekjes
Teast Tree: Spaanse producten, Hammen
Wine Table: Wijnen
De Groot Edelgebak: Taarten

Waarom juist met deze leveranciers?

Goede prijs kwaliteit verhouding, ze staan altijd voor ons klaar, de meeste zijn kleine bedrijven dus persoonlijk contact. Mensen die weten wat wij zoeken in het product.

Waar kunnen andere horeca ondernemers jou mee helpen?

Wij staan altijd open voor verbetering. Maar wat bij ons het moeilijkste is vanaf het voorjaar tot oktober is ons overvolle terras, mensen komen er zo graag. We zijn er nog niet helemaal uit hoe we de drukte nou het beste om kunnen gaan met iedereen zijn wensen. We hebben nu 2 zomers gehad en twee keer hebben we het anders gedaan. Natuurlijk was de tweede keer al beter, maar we willen dit nog beter doen aankomend zomer.
Dus iemand die veel weet van terraswerk zou met ons best eens een bakje koffie kunnen drinken.

Wat vind je van een platform als Horecanieuws.nl dat als doel heeft om horeca ondernemers te inspireren?

We vinden het heel leuk en goed, omdat wij startende zijn is het altijd fijn om verhalen van andere ondernemers te lezen.

Wat is de leukste kant en de minst leuke kant van het ondernemerschap in jou optiek?

De leukste kant is dat elke dag anders is en dat geen dag loopt zoals je hebt geplant. Wij houden van die onregelmatigheden en het inspelen op het gene wat nu moet gebeuren. We werken elke dag met en voor mensen, dat vinden wij ook geweldig.

De minder leuke kant is dat je vaak nee moet zeggen tegen je privéleven, daar moet je ook echt een weg in zien te vinden anders loop je elkaar en je familie voorbij en aan het einde van de dag is je gezin en familie het allerbelangrijkste.

Meer informatie: www.parkpaviljoenzwolle.nl

Parkpaviljoen Zwolle
Park van Wezenlanden 1
8012 BX Zwolle
(t) 038-4228281

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen