Ronald Kunis van Restaurant bij Qunis

zondag 14 januari 2018

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

Ronald Kunis kookt er samen met zijn brigade en zet groenten dagelijks in de hoofdrol. “Frisse en energieke gerechten zitten in ons DNA.

Allereest, wie zijn jullie en wat doen jullie precies?

Ons restaurant is gevestigd in het oude stoomgemaal van Lijnden, gelegen onder de rook van Amsterdam en dichtbij Schiphol. In de 19e eeuw nog volop als gemaal in gebruik om het Haarlemmermeer leeg te pompen. Na een grondige restauratie openden wij op 2 maart 2015 de deuren van het gerestaureerde ketelhuis en werd Restaurant Bij Qunis een feit. Ronald Kunis kookt er samen met zijn brigade en zet groenten dagelijks in de hoofdrol. “Frisse en energieke gerechten zitten in ons DNA. De groenten worden door ons authentiek bereid met karakter, uiteraard zal een stukje verantwoord vlees of vis daarbij niet ontbreken”. We willen kwalitatief goed en verantwoord eten en drinken in een prettige ambiance samen laten komen.

Waarom de naam Restaurant Bij Qunis

Eigenlijk is het een knipoog naar onze achternaam “Kunis”. Aan de voorzijde van ons pand zit boven in de gevel een groot mooi rond raam met daarin een prachtige “tekening”. Dit raam werd de inspiratie voor de letter Q en tevens ons logo.

Wilde je altijd al horeca ondernemer worden?

Zeer zeker, horeca zit in het bloed. En zeker iets voor onszelf beginnen had ik altijd wel als doel voor ogen. Hard werken deed ik altijd al, dus waarom dan ook niet als ondernemer?

Welke kansen zie je?

We zitten allereerst in een prachtig Rijksmonument, een gemaal. Een plek die op zichzelf al bijzonder te noemen is en bijdraagt aan de beleving. Daarnaast is onze ligging ook ideaal. Het dorpje Lijnden ligt pal onder Amsterdam en naast Schiphol , Hoofddorp en Haarlem. We zijn heel goed per auto te bereiken en beschikken over veel gratis parkeerplaatsen, ook niet onbelangrijk in deze tijd! Maar het aller belangrijkste is misschien toch wel de kwaliteit van ons eten en drinken. We hebben inmiddels al aardig wat vaste gasten die met grote regelmaat terugkomen. Een mooier compliment kunnen we niet krijgen natuurlijk. Onze prijs kwaliteit verhouding is gunstig te noemen. Verse, authentieke producten die tot zeer smakelijke gerechten worden bereid.

Werk je samen met anderen en waarom?

Nee in principe niet, wij zijn “baas in eigen huis” en dat bevalt ons meer dan goed.

Welke toeleveranciers / groothandels hebben jullie en waarom hebben jullie voor deze gekozen?

Wij werken het liefst met lokale producten i.v.m. de versheid en we weten dan precies waar het vandaan komt.Het overige bestellen wij bij onze vaste leveranciers. Deze leveranciers zijn: Sligro, Dit is Brood, Ingmar van Ingen kaas en Miedema Groente & Fruit.

Wat is jouw belangrijkste advies voor startende horeca ondernemers?

Focus op je doel en probeer je daarbij niet zo snel iets van een ander aan te trekken. De beste stuurlui staan aan wal zegt men wel eens! Voor ons werkt het om ook duidelijke keuzes te maken, d.w.z. niet teveel leveranciers enz., ook hierin is focus key.

Wat zou je anders doen met de kennis van nu?

Lastig te zeggen, want soms moet je de dingen eerst ervaren.
Het belangrijkste is ook hier weer focus op wat echt belangrijk is, zet eerst de basis goed neer. Het uitkristalliseren volgt later wel.

Meer informatie: www.restaurantbijqunis.nl

 

Stem nu op deze horeca ondernemer! Ga naar onze Facebookpagina en like en/of share dit artikel. Degene met de meeste likes en shares wint de award van “Meest Inspirerende Horeca Ondernemer”

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen