Saskia & Rik van Restaurant 6&24

maandag 12 november 2018

Het heeft ons in het begin geholpen dat we een marktonderzoek hebben laten doen door hospitality concept group. Zij lieten hierin realistisch zien hoe we in de markt staan met deze locatie.

Wie ben je, en omschrijf jouw horeca onderneming eens?

Wij zijn Saskia de Kuijer & Rik van de Laar en samen zijn wij Restaurant 6&24. Het restaurant is geopend sinds 9 januari 2018, een droom die uitkwam voor ons.

De naam refererend hier naar onze geboorte data (6 maart & 24 februari) heel persoonlijk en eigen.
Bij restaurant 6&24 zit je in een ontspannen en huiselijke sfeer en eet je creatieve gerechten van top niveau. Daarnaast is wijn onze liefde er is een betaalbare wijnkaart maar je kan ook genieten van verrassende wijn-spijs combinaties.

Het is een uniek restaurant waar passie & liefde voor het vak wordt uitgestraald, en een plek waar de gast altijd centraal staat!

Rik houdt van de natuur en lokale producten en dat zie je dan ook terug in zijn keuken. Met niet te veel poespas proef je hier gewoon de puurheid van een product. Daarnaast zorgt Saskia de Kuijer en haar team dat iedereen zich thuis voelt.

Wat trek je aan om dit toffe beroep te doen?

Wat niet……… wij geloven dat de echte koks geboren zijn om kok te worden. Als je Rik in de keuken ziet weet je zeker er is voor hem geen andere plek. Fantastisch passie en liefde. En hetzelfde voor Saskia, als je haar aan het werk ziet in het restaurant en met wijn, zie je de gasten genieten. Gastvrijheid zit bij haar in het bloed. Nee er is geen beter beroep dan dit. Vooral nu we het voor onszelf doen, en dit samen met elkaar en met ons team mogen doen. Elke dag gasten een fantastische totaal beleving geven. Die passie die je met elkaar overbrengt is geweldig.

Wat zijn je toekomst ideeën en hoe denk je dit te doen?

We zijn nog geen jaar open dus nu is dit onze toekomst en prioriteit. We willen dat 6&24 vanuit een ondernemers oogpunt een succesvol restaurant is. Maar het aller belangrijkst is, dat restaurant 6&24 een plek is waar gasten na 10 jaar nog steeds met dezelfde liefde naar toekomen en waar gasten nog steeds volop genieten van de fantastische creaties uit de keuken. Wij zien graag dat 6&24 een goed gewaardeerd restaurant is onder gasten en collega’s. Wij willen elke dag het beste uit onszelf halen en dus ook uit restaurant 6&24, nu en in de toekomst. Daarnaast zouden we in de verre toekomst 6&24 uit willen bouwen, met wellicht een koffiezaak, lunchroom of patisserie. Maar wel iets wat elkaar alleen maar versterkt en complementeert. Bijvoorbeeld een zaak waar we ons eigen brood maken en verkopen, of een winkel waar je wijn verkoopt en waar je meer wijnen per glas kan drinken. Maar voor nu eerst Restaurant 6&24!

Wat zou je uit het verleden nog wel eens in een nieuw jasje willen gieten?

Niks, spijt is zo’n verspilde emotie. Alles gebeurt om een rede. Wij zijn er van overtuigt dat door de dingen uit het verleden wij nu hier staan zoals we hier staan. En daar zijn we enorm trots op.

Als je jezelf in vijf woorden zou moeten omschrijven, welke zijn dat dan?

Rik = Creatief / Positief / Nuchter / Gedreven / Kritisch

Saskia = Ambitieus / Georganiseerd / Gastvrij / Communicatief / Ongeduldig

Wat zou je andere ondernemers als tip willen meegeven om nog beter te ondernemen?

Tips aan andere ondernemers, tja… wij zijn nog maar een jaar bezig dus wat kan je er over zeggen. Wat voor ons goed werkt is dicht bij jezelf blijven staan. Goed samen helder hebben welke kant willen we op en wat willen wij en met de onderneming bereiken. En elke keer vanuit deze gedachten beslissingen maken. Het ondernemingsplan wat we in het begin hebben gemaakt is een goeie basis. Je wordt gedwongen over zaken na te denken en te overleggen. Als je dan eenmaal in die molen van de eerste maanden zit, is het op bepaalde punten fijn dat je hier al een beslissing over hebt gemaakt. Daarnaast heeft het voor ons in het begin geholpen dat we een marktonderzoek hebben laten doen door hospitality concept group. Zij lieten hierin realistisch zien hoe staan we in de markt met deze locatie. Als jezelf iets graag wil is zo’n realistisch beeld heel verhelderend. Maar het belangrijkste blijf gewoon doen en durf risico’s te nemen.

Met welke leveranciers werk je samen en zijn toeleveranciers?

Voor de grote zaken in de keuken werken we met Van Gelder vishandel, G&B, Hanos, Lindehoff, Vlaamsch broodhuis & Vanilla Venture.

Daarnaast voor kleine lokale producten uit Nederland gebruiken we: Wilde Terschellinger oesters, Texel puur (Kooieenden uit Texel), Haagsche Eitjes & Taste Tree. Maar daarnaast gaan we ook elke woensdag zelf naar de markt voor groenten, verse bloemen en aardappels uit de Hoeksche waard.

Voor wijn: werken we heel goed samen met Karakter Wijnkoperij. Hele mooie diverse wijnen die erg goed bij onze keuken past, maar wat vooral leuk is, kleinere huizen en verborgen parels en druiven die weinig leveranciers gebruiken. Daarnaast werk ik met Anfors imperial, De Lange Wijnkoperij, en Wijnimport Bart. Ook haal ik nog steeds wijn bij Moritz, Van Wijnhandel Peeters. Kleine winkel met veel unieke wijnen en heel veel eigen import!

En koffie uiteraard van Single Estate koffie.

Waarom juist met deze leveranciers?

Uiteraard kijken we naar de kwaliteit die is voor ons het belangrijkste. In het verleden hebben wij beide al eerder met een aantal van deze leveranciers gewerkt en hier een goed gevoel aan over gehouden. Wij zijn daarnaast bij alle leveranciers langs geweest om te zien hoe ze te werk gaan en waar ze allemaal mee werken. Afkomst is voor ons ook van belang. Rik werkt graag met producten uit Nederland, we hebben hier dus ook goed naar gekeken bij het kiezen van de leveranciers. Wat bieden ze aan en waar komt het vandaan.

Waar kunnen andere horecaondernemers jou mee helpen?

Als collega’s moet je elkaar helpen en respecteren. Iedereen volgt hun eigen weg op de manier hoe het hem het beste lijkt. Met elkaar moeten we de horeca weer groot maken in Nederland.

Wat vind je van een platform als Horecanieuws.nl dat als doel heeft om horeca ondernemers te inspireren?

Het is goed dat er een plek is speciaal voor horeca ondernemers. Waar iedereen iets uit kan halen wat voor hem van belang is. Een plek om geïnspireerd te worden.

Meer informatie: www.restaurant6en24.nl

Restaurant 6&24
Nobelstraat 13
2513 BC Den Haag
Nederland
(t) 070-2196848

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen