Sjoerd en Emilie Blekman van Café Blek

maandag 17 juni 2019

Onze leveranciers zijn:

Naar leveranciersovericht

Laat kwaliteit altijd je drijfveer zijn en doe daar geen concessies in. Het mag best een dubbeltje, of 2, duurder zijn, als de kwaliteit maar top is.

Wat is het leukste dat je gedaan hebt afgelopen maand? (privé of zakelijk)

De bier proeverij die wij in Café Blek hadden. We hadden deze keer Texels bier. Erg gezellig met Hans Glandorf. Hij is een van de oprichters van de Texelse bierbrouwerij en kan er erg mooi over vertellen. De 11 aanwezige hingen 2 uur aan zijn lippen terwijl we lekker de bieren en de hapjes aan het proeven waren.

Vertel eens iets meer over jezelf en de zaak?

Wij zijn Emilie en Sjoerd Blekman. Beide ooit in onze studententijd achter de bar beland en elkaar daar ook als collega’s ontmoet. Daar groeide iets moois uit en de wil om een eigen zaak te hebben. Dat is Café Blek geworden. We zijn met Blek open sinds 5 april 2013 en al echt uitgegroeid tot een buurtcafé met veel speciaal bieren. We hebben een mooie bruine zaak die als huiskamer voor veel buurtgenoten fungeert. Bij ons komen echt alle leeftijden, baby’s van een paar dagen oud tot de overbuurvrouw van in de 90 die lekker haar bitterballen en wijntje komt halen.

Ook hebben wij veel borrels van mensen uit de buurt die iets te vieren hebben en mochten we al een keer de locatie zijn voor een bruiloft. Blek is nooit besloten, maar we maken wel altijd plek voor de groepen. Dat kunnen echt hele leuke avonden worden, waar de muziek wat harder gaat en de voetjes van de vloer.
Sinds 3 jaar staan we in de Misset Café top 100, met plek 32 in de editie van 2018 als voorlopig hoogtepunt. We proberen met het hele team deze prestatie dit jaar te verbeteren, of in ieder geval te evenaren!

Wat maakt jouw zaak uniek?

We zitten op een prachtige plek in Amsterdam. Op de hoek van de Waalstraat en de Jekerstraat aan het Merwedeplein. Het plein heeft hele mooie bomen die in de lente prachtig in bloei staan, in de zomer ligt het grasveld vol met buurtbewoners die een boekje lezen of met de kinderen aan het spelen zijn. Deze locatie maakt ons echt uniek in Amsterdam. Voor de rest proberen wij ons te onderscheiden met perfecte service en een fijne ervaring voor de gast.

Sinds dit jaar hebben wij ook als eerste bruine café in Amsterdam Heineken 0.0 op de tap. Daar moesten we een aparte installatie voor aanleggen en het loopt heel goed.

Welke leveranciers hebben jullie en waarom?

Wij hebben voor onze leveranciers gekozen om verschillende redenen. Als eerste natuurlijk kwaliteit. Daarna de prijs en wat wij ook heel belangrijk vinden is het milieu effect. Zo zijn onze wijnen van Vinites, alleen maar uit Europa, zodat de vervoersuitstoot zo laag mogelijk is. Ook onze slager De Wit uit Amsterdam werkt met mooie loslopende dieren zodat die ook een goed leven hebben gehad. Als Amsterdams café hebben wij in Blek voor ons hoofd pils Amstel gekozen, dat past perfect in ons café met bruine karakter. De mooie krachtige Filicori Forte espresso die wij gebruiken, geeft een mooie smaak aan onze capuccino en latte die wij veel verkopen.

Andere leveranciers zijn onder andere: de Kweker, Nice to meat, Melgers, Sligro en Oma Bob’s bitterballen.

Heb je nog een goede tip voor collega ondernemers?

Laat kwaliteit altijd je drijfveer zijn en doe daar geen concessies in. Het mag best een dubbeltje, of 2, duurder zijn, als de kwaliteit maar top is. De gast wil daar graag iets meer voor betalen.

Organiseren jullie ook evenementen?

Ja zeker! Wij hebben in Blek op de 2e maandag van de maand pubquiz, Sinterklaas komt bij ons op bezoek en door het jaar heen hebben we ook een toeptoernooi, een golftoernooi mosselavond en kaasfondue avond. Tevens organiseren een paar keer per jaar een evenement waarbij Blek geld inzamelt voor een goed doel. Zo ging het inschrijfgeld van de bierproeverij naar de stichting “Heen en weer” die ouderen die slecht ter been zijn uit hun isolement haal. Iedere keer weer voor een ander goed doel. Vaak niet zo bekend en die hebben de giften extra hard nodig. Dit wordt erg positief ontvangen door de gasten en door de goede doelen zelf.

Meer informatie: www.cafeblek.nl

Café Blek
Waalstraat 48
Amsterdam
(t) 020-3707744

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen