Terry Priem van Gastrobar STER

maandag 13 mei 2019

Nederland krijgt een steeds sterkere culinaire eetcultuur, zoals je die ook in het buitenland ziet. Mensen gaan steeds meer buiten de deur eten.

Allereest, wie zijn jullie en wat doen jullie precies?

Gastrobar STER. Informeel eten op hoog niveau met een ongedwongen ontspannen sfeer.
Wat je ook ziet in een informele setting, is dat mensen ook alleen een drankje komen doen. We hebben een uitgebreide wijn- en cocktail kaart. Ook staan er verschillende barbites op het menu om lekker bij de borrel te nuttigen.

Naast de barbites staan er op de kaart nog vijftien andere gerechten op de menukaart. Eén hiervan is natuurlijk zijn signature dish: de bekende zacht gegaarde zalm met kerrie-ijs. We serveren wat kleinere gerechtjes, eigenlijk tussengerecht porties. Zo kunnen mensen een paar gerechtjes bestellen. Shared dining is dus ook mogelijk.

Waarom de naam Gastrobar STER?

Als tiener was mijn bijnaam STER en spoot ik mijn tag op diverse muren. Ook is de naam van mijn dochter Nova, wat betekend ‘nieuwe ster’ en mijn vrouw heet Esther dus ook een soort samenvoeging van Es & Ter.
Het is ook een hele leuke bijkomstigheid dat het wapen van Kralingen een ster is.

Wilde je altijd al horeca ondernemer worden?

Ik ben op mijn 16e begonnen als afwasser in een pannenkoeken restaurant en vanuit daar nooit meer de horeca uit gegaan. Na veel als kok en chef kok te hebben gewerkt in diverse restaurants wilde ik toch meer en toen ben ik met een compagnon Restaurant Allure begonnen. We hebben 8 jaar een hele mooie samenwerking gehad, maar toen was ik klaar voor een volgende stap. Toen ik het pand op de Jericholaan zag was ik verkocht en zag ik hierin direct de droom die voor ogen had. Een gastrobar, een zaak die zeer hoge kwaliteit gerechten en dranken serveert.

Welke kansen zie je?

Nederland krijgt een steeds sterkere culinaire eetcultuur, zoals je die ook in het buitenland ziet. Mensen gaan steeds meer buiten de deur eten. STER is voor een zeer breed publiek. Bij STER kan je terecht voor een hele avond uit incl. mooie wijnen en cocktails, maar je kan ook gewoon een borrel komen drinken met een lekker hapje erbij, zoals oesters, een pata negra, maar ook gewoon een goed frietje.

Wat missen we nog in de horecamarkt, volgens jou?

Ongedwongen ‘gezellige’ sfeer, maar wel hoogwaardige bijzondere gerechten. Met bijzondere smaakcombinaties.

Werk je samen met anderen en waarom?

Ik heb geen vaste samenwerking met andere restaurants, maar door mijn vele jaren ervaring heb ik wel veel contacten. Als ik voor een bepaalde groep bijv. niet genoeg ruimte weet, dan zal ik altijd een leuk alternatief voor die gast voorstellen.
Wat ik wel heel leuk vind is om ook bij te dragen aan culinaire festivals of om op locatie mooi te koken.

Welke leveranciers hebben jullie?

Onze belangrijkste leveranciers zijn de Zegro en de Klok.
Daarnaast hebben we ook friet van de Frietboutique op de kaart. Dit is een superleuk bedrijf met gewoon hele goede lekkere friet. Het is leuk om dit soort namen te koppelen aan je zaak.

Waarom werken jullie juist met deze leveranciers?

Zegro als Rotterdamse groothandel en beide leveranciers werk ik al heel lang mee. Ik heb bij Zegro en de Klok vaste vertegenwoordigers, waar ik ook al tientallen jaren mee werk en zij weten precies wat mijn wensen zijn voor in mijn restaurant. Hun staan altijd voor mij en mijn zaak klaar en kunnen snel schakelen voor ons. Dat is ideaal. Ook doordat ons pand niet heel groot is denken hun met mij mee om zo efficiënt mogelijk in te kopen.

Wat is jouw belangrijkste advies voor startende horeca ondernemers?

Heel hard werken en een hele goede visie en een doel hebben. Maar vooral heel erg leuk vinden wat je doet en mensen achter je hebben staan die voor hetzelfde doel willen gaan. Ook veel om je heen kijken hoe ondernemers werken. Niet alleen in de horeca, maar op alle gebieden. Je kan heel veel creatieve inspiratie halen uit mede-ondernemers.

Wat zou je anders doen met de kennis van nu?

Eigenlijk ben ik dat nu aan het doen. Ik ben 22 maart gestart met STER en door de ervaring van de afgelopen jaren proberen we nu een nieuw en ander concept neer te zetten die past bij deze tijd.

Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Dat STER een begrip wordt in Rotterdam. Een zaak waar mensen naartoe komen om lekker ontspannen een hapje te eten, heerlijk even op het terras een cocktail komen drinken. We willen dat mensen zich welkom voelen en verrast worden door de wijn en spijscombinaties.

Meer informatie: www.gastrobarster.nl

Gastrobar STER
Jericholaan 82B
3061 HH Rotterdam
(t) 010-7852712

Wil jij iedere maand weten wat je gemist hebt aan leuke interviews met horeca ondernemers? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief en volg onze facebookpagina voor direct updates!

Ook interessant

Productnieuws

Aanbiedingen