Sonnema Berenburg

Trots & passie sinds 1860
Bij Sonnema maken we met trots en passie Sonnema Berenburg volgens dezelfde geheime receptuur als Fedde Sonnema in 1860. Al sinds 1860 wordt het oorspronkelijke Berenburg recept gebruikt en dit zal ook altijd blijven gebeuren!

Historie
De naam ‘beerenburg’ is afkomstig van de Amsterdamse kruidenhandelaar Hendrik Beerenburg. Hij verkocht kant-en-klare kruiden pakketjes, waarmee een pittige kruidendrank gemaakt kon worden. De kruidenpakketjes waren speciaal samengesteld om op jenever of brandenwijn te trekken. In 1860 begon Fedde Sonnema die zijn eigen herberg in Dokkum had met het maken van drank. Fedde nam de kruidenpakket mee naar Friesland en zocht langs de Friese oevers naar lokale kruiden. Deze kruiden voegde Fedde samen met de andere kruiden in een grote glazen pot en goot hier jenever bij. Na 24 uur trekken tapte hij zijn eigen kruidendrank af. Hij noemde dit naar de ontdekker ervan: Sonnema Berenburg. Berenburg geschreven met één ‘e’, want Fedde was een eigenzinnige Fries.

De zaken gingen goed en de nazaten van Fedde zetten deze activiteit voort. In 1970 werd de fabriek in Dokkum te klein en werd er gezocht naar een grotere productielocatie. Sonnema is om die reden in Bolsward terechtgekomen. Tot op de dag van vandaag wordt in deze fabriek alle Sonnema Berenbrug geproduceerd.

Hedendaags
Sonnema Berenburg is tegenwoordig vooral populair in de mix of als onderdeel van een heerlijke cocktail. Kijk op de website van Sonnema voor inspiratie op het gebied van mixen en cocktails!

Sonnema de eigenzinnige Berenburg waar je de tijd voor neemt.

Ook klant worden? Ga naar www.sonnema.nl voor meer informatie.


Contact

Vraag informatie aan