Wiegersma Zeevishandel

Welkom bij Wiegersma Zeevishandel

Wim Wiegersma begon zijn loopbaan in de horeca. Hij werkte bij verschillende bedrijven, op alle niveaus. Na allerlei omzwervingen als eigenaar en chef-kok, op onder meer Terschelling en Aruba, kwam hij, inmiddels getrouwd, terug in Nederland. Na een korte werkperiode in het westen nam het echtpaar een traiteurzaak over in Zwolle. Het pand naast deze traiteurzaak stond leeg. Een plaatselijke wethouder stelde voor dat ik daar een restaurant zou beginnen. Dat hebben we gedaan, samen met zijn zus en haar man. In 2002 hebben ze het restaurant verkocht. Een vriend van Wiegersma had een visbedrijf in IJmuiden waar hij een tijdje meeliep en waar het idee voor een eigen visbedrijf is ontstaan. Het idee werd een jaar later werkelijkheid

Twee jaar geleden verhuisde Wim Wiegersma zijn zeevishandel van IJmuiden naar Zwolle. Wiegersma Zeevishandel belevert nu met drie eigen bestelbussen in de hele middenstrook van het land, tot aan Nijmegen en Amsterdam en naar boven tot Steenwijk en Hardenberg. Er wordt aan heel veel verschillende horecabedrijven en een enkele viswinkel geleverd. Vorig jaar is Wim Wiegersma begonnen met de rokerij. Hij rookt nu zelf de zalm volgens eigen receptuur..

Zalm is inmiddels, ook door de rokerij, het belangrijkste product voor Wiegersma Zeevishandel. In totaal wordt tussen de 2.500 en 3.500 kilo hele zalm in de week verwerkt. Daarvan wordt 600 tot 800 kilo filet in de rokerij gebruikt.

Ook klant worden? Ga naar onze website en klik hier.

Bekijk klantinterviews:


Contact

Vraag informatie aan